Na een lekker warm weekend staat ons nog een pittige week te wachten. Alhoewel ik het heerlijk vind, is manlief in puf en zucht modus 😉 Deuren dicht en airco aan! Eerlijk is eerlijk het is best opgewarmd in huis. De kids vermaken zich overigens prima met dit weer. Het zwembad staat nog dat helpt ook wel mee. We zetten het zwembad meestal half mei op en laten hem ergens in september, afhankelijk van het weer, weer leeglopen. Afgelopen zomer natuurlijk minder van kunnen genieten, dus dat we nu nog even een lekkere nazomer hebben is mooi meegenomen.
En zoals jullie al wel vaker hebben kunnen lezen ben ik pro makkelijke maaltijd als het gaat om de zomer. Zodra de temperaturen boven de 25 graden komen staan wraps, broodjes en salades hier veel op het menu. Nu zag ik laatst bij verschillende foodies van die simpele stokbroodjes op het menu staan. Onder andere ook bij mijn lieve vriendin Renske van Koken met Liefde. Ik wilde daar dus steeds al mee aan de slag gaan, maar hoe en wat?
Toen kwam daar tijdens onze vakantie in eens de lekkere dressing van Cardini’s voorbij. Of naja, die werd bezorgd, voor mij onverwacht. Extra leuk en toen wist ik ook gelijk wat ik met het stokbroodje kon doen! Een lekkere combi van een broodje en een caesar salade. En wat een straf om die af te maken met extra veel dressing!
Het werd dus een stokbroodje caesar salade, heerlijk met krokante kip. Het beste uit twee werelden, brood en salade! Makkelijk te maken, semi warme maaltijd en toch heerlijk fris. Ben erg benieuwd wat jullie van deze combi vinden en of je hem gaat proberen natuurlijk.
Check het recept hieronder en ga aan de slag!
Stokbroodje Caesar Salad
Ingrediënten
- 1 duo verpakking stokbrood kruidenboter
- Geraspte kaas naar keuze
- 2 krokante kipschnitzels
- 1 krop mini romaine sla
- 2 zacht/medium gekookte eitjes
- Cardini's Original Caesar Dressing
Instructies
- Haal de stokbroodjes uit de verpakking, snij ze in de lengte door en strooi er royaal wat geraspte kaas in.
- Bak ze vervolgens mooi goud bruin in een voorverwarmde oven op 180℃ (onderboven warmte).
- Bak in de tussentijd de krokante kipschnitzels volgens de instructies op de verpakking.
- Haal de stokbroodjes uit de oven en snij de kipschnitzels in stukken.
- Beleg de stokbroodjes met de kip.
- Snij de romaine sla fijn en verdeel over de kip.
- Breek de eitjes over de stokbroodjes en garneer met lekker veel dressing.