Ultiem comfort, waarom pompoensoep jouw weekend redt!
De herfst laat zich goed zien en winter is in aan tocht. Wat een tijd, hè? Buiten is het koud, guur en de temperaturen gaan binnenkort weer richting het vriespunt. Het liefst kruip ik met een dekentje op de bank. Herkenbaar? Ja toch?! Dat is precies waarom ik zo dol ben op deze tijd van het jaar. Het is dé perfecte excuus om de keuken in te duiken en iets hartverwarmends te maken. En wat past er nou beter bij dat gevoel van ultiem comfort dan een heerlijke, stomende kom pompoensoep? Precies, niks!
Serieus, pompoensoep. Het klinkt misschien wat gewoontjes, maar oh, de magie die in zo’n oranje wonder schuilt! Voor mij is het de belichaming van comfort food, vooral in de wintermaanden. Het is niet alleen een lust voor het oog met die prachtige, warme kleur, maar het is ook nog eens ontzettend voedzaam en verrassend makkelijk te maken. Echt, kind kan de was doen!
Wat maakt pompoensoep zo speciaal? Nou, ten eerste, de ingrediënten. Pompoenen zitten boordevol vitamines en mineralen, supergezond dus. Je voelt je er niet alleen warm van, maar je geeft je lichaam ook nog eens een boost. Plus, de smaak! Die zachte, licht zoete smaak van pompoen, gecombineerd met een vleugje knoflook… Mmm, het water loopt me al in de mond. Het is die aardse, rijke smaak die je zo omarmt.





Toen ik voor het eerst zelf pompoensoep maakte, dacht ik dat het een heel gedoe zou zijn. Schillen, snijden, pruttelen… Maar weet je? Het viel reuze mee! Zo herinner ik me nog die ene regenachtige zaterdag, ik had echt geen zin om ingewikkeld te doen. En daar was het idee, pompoensoep! Ik pakte een mooie fles pompoen, want dat scheelt schillen, wat uien, knoflook, en een rode paprika. Even alles snijden, aanbakken, wat bouillon erbij en lekker laten sudderen. De geur die door het huis trok, was al een feestje op zich! En toen de staafmixer erdoorheen ging… Een fluweelzachte, glanzende soep, zo lekker! Mijn weekend was gered.
Het mooie van pompoensoep is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Wil je het wat pittiger? Voeg dan een beetje rode peper toe. Mijn favoriete ingrediënt? Kokosmelk! Een scheutje kokosmelk maakt het heerlijk romig en geeft een exotische twist. En die toppings, joh! Gerookte paprikapoeder, geroosterde pompoenpitten, een kneepje verse peterselie, of wat knapperige croutons. Elke keer weer een feestje. Het is jouw soep, jouw smaak!
Dus, heb jij ook zo’n weekenddag waarop je gewoon behoefte hebt aan iets warms, iets makkelijks, iets gezonds, en vooral iets ontzettend lekkers? Dan is deze pompoensoep jouw redding. Zet die pan op het vuur, laat de warmte door je keuken en je huis verspreiden, en geniet van elke lepel. Geloof me, je zult er geen spijt van krijgen.
Een kom vol liefde en comfort, wat wil je nog meer? Probeer het zelf en laat je verrassen door de eenvoud en de smaakexplosie. Wat zijn jouw favoriete toevoegingen aan pompoensoep? Deel het met me in de comments! #bakselsbymandy
Warme groetjes van mij!

Pompoen soep
Equipment
- Grote soeppan
Ingrediënten
- 1375 gr flespompoen, in blokjes
- 2 rode paprika's
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 groenten bouillonblokjes
- 250 ml kokosmelk
- 1250 ml (kokend) water
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snij de paprika in blokjes, snipper de ui en snij de knoflook fijn.

- Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de ui.

- Voeg daarna de paprika en de knoflook toe. Bak 2 minuutjes mee.

- Doe de pompoenblokjes er bij en bak deze 5 minuutjes mee, roer goed door.

- Voeg het water met de bouillon blokjes toe. Laat zo'n 15 minuutjes zachtjes koken.

- Pureer de soep.

- Roer de kokosmelk er door en eetsmakelijk!












