Een brood gevuld met hotdogs!

Inmiddels zitten we midden in de avondvierdaagse perikelen, dag 2 zit er op en wat voor een. Ruim 11 kilometer heeft onze dame in de benen. 14603 stappen en dat alleen van deze avond. Ze zegt dat ze de 5 kilometer veel zwaarder vond en dat dit echt heel leuk is! Het zal de leeftijd wel zijn 😉 Ze wordt toch een beetje ouder en krijgt alles steeds meer mee. Ze maken er dan ook een groot feest van. Morgen mag ik mee lopen, yes en dan is het uitgerekend dan “Gekke haren dag”, top weer! Maar we laten ons niet kennen we gaan er wat leuks van maken.

Op deze avonden eten we lekker makkelijk, vanavond stond er frikandel pizza op het menu. En dat leek de hond ook wel wat dus in een onbewaakt moment verdwenen er in eens 2,5 frikandel! Ook weer zoiets tops, want ik had niet meer frikandellen, dus ritje naar de supermarkt. Komt natuurlijk super goed uit in de hectiek. Maar uiteindelijk allemaal lekker kunnen smullen en met een goed gevulde buik kon dochterlief aan de wandel.

Het recept hieronder neemt wel iets meer tijd in beslag, niet moeilijk of ingewikkeld, maar met het aan steken van de barbecue na het werk en dan nog voor de start van de avondvierdaagse is niet zo’n succes. Maar met het weekend in aantocht is dit gevulde brood met hotdogs zeker wel een heel goed idee! Ook de kids kunnen dit goed waarderen.

Dit brood maakte ik vorig jaar al, vlak voor dat we aan onze mooie grote reis naar Zuid-Afrika begonnen. Maar door, ja eigenlijk van alles, was ik er nog steeds niet aan toegekomen om deze hier te plaatsen. Ook moest ik de foto’s nog steeds bewerken. Die blijven niet in m’n standaard programma staan en verdwijnen dan op de back-up ergens waar ik, vind ik, lastig bij kan. Dus dan blijft het maar liggen en liggen.

Nu komt Vaderdag er aan en dacht ik in eens weer aan dit brood, dit robuuste brood gevuld met hotdogs. Robuust, hotdogs, dat schreeuwt toch vader?? En hij is ook nog eens van de barbecue en dat is toch wel echt een mannen ding! Ho ho! Ja, I know, er zijn ook genoeg vrouwen die barbecueën heerlijk vinden. Waaronder ik 😉 En ook ik houd van een stevige lekkere maaltijd!

Maar toch vind ik het een recept wat leuk is voor Vaderdag, makkelijk te maken en ook erg leuk met de kids. Lekker samen aan de slag, broodje uithollen, binnenkantje snoepen. Worstjes grillen, plakjes chorizo bikken. Strooien met kaas. Je voelt aan alles dat dit een gezellig gebeuren moet zijn! Van de binnenkant en het kapje kan trouwens ook heel goed croutons maken, lekker voor door de sla of in de soep.

Wil je wat speciaals met Vaderdag op tafel zetten, ga dan aan de slag met dit brood gevuld met hotdogs. Vader blij, kindjes blij, jij blij! Wat wil je nu nog meer?

Enjoy!

Hotdog brood Baksels by Mandy

Gevuld brood met Hotdogs

Een heerlijk brood, vol met kaas, chorizo en hotdogs.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mix
Porties 6
calorieën 544 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 brood
  • 6 hotdogs
  • 1 zakje tex mex geraspte kaas
  • 1 bol mozarella
  • 6 plakjes chorizo
  • 2 eieren
  • 1 tl chimichurri kruiden

Instructies
 

  • Verwarm de BBQ naar 200℃, een deel direct en een deel indirect.
  • Verwarm op direct vuur de hotdogs tot je mooie gril strepen ziet.
    Hotdog brood Baksels by Mandy
  • Hol het brood uit.
    Hotdog brood Baksels by Mandy
  • Strooi er een laagje geraspte kaas in.
  • Verdeel de chorizo erover.
    Hotdog brood Baksels by Mandy
  • Leg nu de 6 hotdogs er in.
    Hotdog brood Baksels by Mandy
  • Strooi er nog wat geraspte kaas over.
  • Kluts de 2 eieren met de chimichurri kruiden en giet dit over de hotdogs.
    Hotdog brood Baksels by Mandy
  • Laat de mozarella goed uitlekken en snij of scheur in stukken.
  • Verdeel de mozarella over het brood en nog wat extra tex mex kaas.
  • Leg op de BBQ, indirect, en verwarm tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ongeveer een 10 a 15 minuten.
    Hotdog brood Baksels by Mandy
  • Snij het brood in stukken en eet smakelijk!

Notities

  • De chorizo kan je vervangen voor ham of spek, indien je geen chorizo fan bent.
  • De chimichurri kruiden kan je ook vervangen voor kruiden naar keuze. 
  • Qua brood kan je alle kanten op, ik gebruikte een Liefde & Passie brood van de Albert Heijn. 
  • Het kapje en het brood wat je overhoud na het uithollen kan je gebruiken om lekkere croutons van te maken! 
Trefwoord Barbecue, BBQ, Brood, Chorizo, Gevuld brood, Hotdog, Kaas

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept