Croissant bake cake

Ultiem comfort food, een mega lekker Croissant Bake Cake recept!
Klaar voor iets magisch dat je smaakpapillen en je hart verovert? Vandaag duiken we in de wereld van de Croissant Bake Cake. Vergeet al je vooroordelen over ingewikkelde baksels, want deze is zo makkelijk en ook nog eens waanzinnig lekker dat je er van blijft smullen. Echt het proberen waard!

Ken je dat gevoel? Je hebt zin in iets warms, troostend en zoets, maar je hebt geen uren de tijd? Precies daarvoor is de Croissant Bake Cake geboren. Het is de perfecte combinatie van de luchtige, boterachtige textuur van croissants met een rijke, romige vulling en je favoriete vulling. Een beetje ontbijt, een beetje dessert, een beetje zomaar, maar vooral puur geluk in elke hapje.

Ik ben er zelf helemaal weg van! Een tijdje geleden, afgelopen weekend nog, stond ik in de keuken met wat overgebleven croissants, ja, dat gebeurt hier ook wel eens, vooral met de feestdagen! Ik dacht toen, wat als ik daar nu eens een cake van maak, of naja een cake, een croissant bake in cake vorm. Het resultaat was een knapperige buitenkant en een zachte, custardy binnenkant die smelt op je tong. Geloof me, dit wil je proeven.

Het mooie van deze bake cake is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Chocoladestukjes zoals ik deed, of vers fruit zoals bessen of plakjes peer, een snufje kaneel, of zelfs een lepeltje jam erdoorheen, alles kan, zo leuk om mee te variëren! Het is jouw feestje, leef je uit met je favoriete smaken.

Dus, ben je er klaar voor om je keuken te vullen met de geur van vers gebakken croissants? En jezelf, of wie je ook maar wilt, te trakteren op een momentje van ultiem comfort? Pak je (leftover) croissants erbij en maak dit heerijk en oh zo makkelijke recept.

Laat je me weten wat je ervan vond? Deel je creatie met #bakselsbymandy op de socials, dan kan ik meegenieten!

Geniet lieve mensen!

Croissant bake cake Baksels by Mandy

Croissant bake cake

Een cake van leftover croissants met chocolade!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Brunch
Keuken Mix
Porties 8 plakken
calorieën 195 kcal

Equipment

  • Cake vorm 23cm

Ingrediënten
  

  • 4 croissants
  • 250 ml melk
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 3 eieren
  • 100 gr pure chocolade chips

Instructies
 

  • Snij de croissants in hapklare stukken.
  • Meng de melk, eieren en de suiker.
  • Vet de cake vorm in en leg de helft van de croissants in de vorm.
  • Verdeel de helft van de chocolade chips er over.
  • Leg nu de overige croissant stukjes hier over en verdeel de overige chocolade daar weer over.
  • Giet het melk ei mengsel nu over de croissantjes en laat minstens 10 minuten in trekken.
  • Verwarm de oven op 175℃ (onder bovenwarmte), bak de croissant cake in 30 minuten goud gaar.
  • Serveer warm of laat eert afkoelen.

Notities

  • Geen chocolade chips? Hak een reep fijn. 
  • Geen pure chocolade? Gebruik een chocolade naar keuze. 
Trefwoord Bake, Cake, Chocolade, Chocolate, Croissant, Croissant bake, Croissant cake, leftovers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept