Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Croissant bake cake
Een cake van leftover croissants met chocolade!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Gang
Brunch
Keuken
Mix
Porties
8
plakken
calorieën
195
kcal
Equipment
Cake vorm 23cm
Ingrediënten
4
croissants
250
ml
melk
2
zakjes
vanille suiker
3
eieren
100
gr
pure chocolade chips
Instructies
Snij de croissants in hapklare stukken.
Meng de melk, eieren en de suiker.
Vet de cake vorm in en leg de helft van de croissants in de vorm.
Verdeel de helft van de chocolade chips er over.
Leg nu de overige croissant stukjes hier over en verdeel de overige chocolade daar weer over.
Giet het melk ei mengsel nu over de croissantjes en laat minstens 10 minuten in trekken.
Verwarm de oven op 175℃ (onder bovenwarmte), bak de croissant cake in 30 minuten goud gaar.
Serveer warm of laat eert afkoelen.
Notities
Geen chocolade chips? Hak een reep fijn.
Geen pure chocolade? Gebruik een chocolade naar keuze.
Trefwoord
Bake, Cake, Chocolade, Chocolate, Croissant, Croissant bake, Croissant cake, leftovers