Ga terug
Croissant bake cake Baksels by Mandy

Croissant bake cake

Een cake van leftover croissants met chocolade!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Brunch
Keuken Mix
Porties 8 plakken
calorieën 195 kcal

Equipment

  • Cake vorm 23cm

Ingrediënten
  

  • 4 croissants
  • 250 ml melk
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 3 eieren
  • 100 gr pure chocolade chips

Instructies
 

  • Snij de croissants in hapklare stukken.
  • Meng de melk, eieren en de suiker.
  • Vet de cake vorm in en leg de helft van de croissants in de vorm.
  • Verdeel de helft van de chocolade chips er over.
  • Leg nu de overige croissant stukjes hier over en verdeel de overige chocolade daar weer over.
  • Giet het melk ei mengsel nu over de croissantjes en laat minstens 10 minuten in trekken.
  • Verwarm de oven op 175℃ (onder bovenwarmte), bak de croissant cake in 30 minuten goud gaar.
  • Serveer warm of laat eert afkoelen.

Notities

  • Geen chocolade chips? Hak een reep fijn. 
  • Geen pure chocolade? Gebruik een chocolade naar keuze. 
Trefwoord Bake, Cake, Chocolade, Chocolate, Croissant, Croissant bake, Croissant cake, leftovers