Och mensen, wat waren afgelopen dagen een cadeautje! Blauwe lucht en een heerlijke zon. Ik ben helemaal bijgekomen. De tuindeuren konden open, de hond lekker naar buiten, er werden hutten gebouwd, het leek wel zomer. De kids trokken de zomerkleding al uit de kast en ook de barbecue heeft al aangestaan. Met een lekkere salade overigens, het recept kan je hier later terug vinden natuurlijk 😉
Ook vandaag was nog genieten, zoonlief moest en zou met z’n korte broek naar school toe gaan. Nou, dat was nog best koud vanmorgen, maar het deerde hem niet. Ik heb beide kids wel vast verteld dat morgen de winterkleding weer aan moet. Een beetje jammer, maar het blijft in ieder geval droog. Hopelijk blijven ons de grijze dagen voorlopig bespaard.


Het is nog geen zomer, maar het voorjaar heeft z’n intrede gedaan. Nog wel iets met maart roert z’n staart en april doet wat ie wil. Maar de eerste heerlijke dagen kunnen we in onze zak steken. Door dit mooie weer draaide m’n hoofd overuren en kreeg spontaan zin in allerlei zomerse recepten. Gezien het de komende dagen weer en stuk kouder wordt leek het me fijn om een zonnig recept online te zetten, zo kunnen we het zonnige zomerse gevoel van afgelopen dagen nog wat langer vasthouden.
Omdat we afgelopen dagen onze ontbijtjes heerlijk buiten hebben kunnen nuttigen leek het me leuk om een zomers ontbijtje te plaatsen. De citroen kokos maanzaad baked oats. Een hele mond vol, maar heerlijk. De tegenhanger van de overnight oats, die overigens ook heel lekker is. Een warm ontbijt, heerlijk fris, haast tropisch.
Het makkelijke aan deze citroen kokos maanzaad baked oats, is dat je alles in de ovenschaal kan bereiden. Geen extra keuken gerei wat vies hoeft te worden. Weinig afwas. En wil je nog minder afwas? Dan eet je gewoon gezellig, of misschien wel romantisch, samen uit deze schaal!
Ben je echt een zomer mens? Een zon aanbidder? Hou het gevoel van afgelopen dagen dan vast met dit heerlijke zonnige zomerse ontbijt! De citroen kokos maanzaad bakes oats.
Enjoy!

Citroen kokos maanzaad baked oats
Ingrediënten
- 100 gr grove havermout
- 1 banaan
- 200 ml kokosmelk
- 1 citroen (rasp + sap)
- 1 tl maanzaad
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kokosrasp
Instructies
- Prak de banaan.
- Meng met alle overige ingrediënten behalve de kokos.
- Giet alles in een ovenschaaltje.
- Strooi de kokos er over heen.
- Zet het schaaltje in de oven en bak in 20 minuten goud bruin op 180℃. Voorverwarmde oven, onderboven warmte.