Er komt regen aan en dat betekend dat we ook weer meer de keuken in kunnen. Natuurlijk hoop ik dat we nog een mooie nazomer krijgen, want van zon word ik blij. Ik kan een herfstige dag echt wel waarderen hoor, lekker knus, lampjes weer aan, dekentje op de bank. Maar dan wordt het wel een hele lange herfst als die nu echt al zou beginnen. Het kan nog lang genoeg grijs zijn. Dus ik duim nog wel even voor een mooi nazomer. De herfstvakantie gaan we, wederom, naar Frankrijk en daar zouden we ook wel erg blij worden van nog een beetje mooi weer. In 2022 gingen we naar de zelfde plek en toen hebben we eind oktober nog tot laat buiten kunnen barbecueën. Daar kan je mooi lang op teren tijdens de donkere dagen.
Maar goed, terugkomend op dat we weer meer de keuken in kunnen. Want niet alleen van de zon word ik blij, ik word ook blij van lekker kokkerellen en bakken. En natuurlijk vooral van het proeven! Met mate, dat dan weer wel 😉 Ik heb al weer heel wat herfstige recepten voor jullie in de wacht staan, maar deze moeten nog even op zich wachten. Waarom ik daar al met m’n hoofd ben? Nou, onze appelboom gaf appels, 156 goede appels, 28 kilo aan goede appels.. Dus je snapt waarom ik bijna niet anders kon.
Voor dat ik al die lekkere receptjes online gooi, eerst deze. En het is een eerste blondie recept hier op de site. Ik heb er al veel gemaakt, maar eigenlijk nooit eentje uitgewerkt. Op Insta heb ik er echt al heel wat geplaatst. Je kan hier zo lekker mee variëren. Maar deze heb ik nog niet eerder gemaakt en ik vond dat deze wel een plekje hier heeft verdiend.




We gaan nu echt richting de laatste dagen van de vakantie en dat in combinatie met minder weer, lees veel regen, maakt dat dit een mooi en lekker recept is om te gaan bakken! Het fijne aan dit recept is dat je geen keukenmachine nodig hebt. Dus ook erg geschikt voor de mindere keuken prins(es) en erg leuk om met de kids te maken. Je kan gewoon alles in een bak doen en husselen maar. Of je dit met een garde doet of met een vork, het kan allemaal. Kieper het in een ovenschaal en wachten maar tot hij klaar is. Geheel afgekoeld zijn ze makkelijker te snijden, maar ook nog een beetje warm zijn ze echt heel lekker! Bolletje ijs erbij en je hebt een heus toetje. Leuk en lekker wanneer je een keer een dinertje geeft en meerdere gangen serveert.
Ik noemde de blondie eerst een stracciatella blondie. En dat had ook prima gekund, maar chocolate chip klonk me ook wel gezellig. Volgens mij pakt deze naam beter, chocolate chip trekt gelijk aan dacht ik maar zo. En deze blondie zit boordevol chocolade dus waarom dan niet chocolade in de titel zetten?
Je kan voor deze blondies gewoon een reep chocolade grof hakken of kant en klare chocolate chips gebruiken. Ik doe meestal het eerste, is goedkoper 🙂 Sja, de portemonnee heeft hier ook wat in te zeggen! Maar goed, ga dus nog even lekker genieten de komende dagen voor je weer de sleur van het ‘gewone’ leven in wordt getrokken. Duik de keuken in, alleen of samen, en bak deze fantastische chocolate chip blondies. Daarna plof je op de bank met een kop thee of, doe gek, warme chocolade melk en snoep lekker van een stuk chocolate chip blondie!
Laat je me weten wat je er van vind?

Chocolate chip blondies
Equipment
- Vierkante bakvorm 20×20
 
Ingrediënten
- 200 gr ongezouten roomboter
 - 200 gr lichte basterdsuiker
 - 225 gr bloem
 - 1 tl bakpoeder
 - 2 eieren
 - flinke snuf zout
 - 200 gr pure chocolade
 
Instructies
- Smelt de boter, voeg de suiker, eieren en vanille toe.

 - Meng het bloem, zout en de bakpoeder er door.

 - Hak de chocolade grof en spatel door het beslag.

 - Bedek de bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm.

 - Zet de bakvorm nu in de oven en bak het geheel mooi goud bruin op 180℃ onderboven warmte, voorverwarmd. Hij mag nog iets zacht zijn in het midden, een klein beetje wiebelen. Voor ongeveer 30 minuten.
 - Laat nog 10 minuten staan in de uitgeschakelde oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen, in de vorm.
 - Haal uit de vorm en snij in stukken.
 
								







