Chocolade tiramisu in een glaasje, jouw feestelijke redder voor Kerst!
Het is nu echt aftellen tot Kerst, dat betekent gezelligheid, cadeautjes, en natuurlijk… heerlijk eten. Maar laten we eerlijk zijn, na een uitgebreid kerstdiner zit je vaak met het dilemma, hoe sluit je zo’n culinair festijn spectaculair en toch ontspannen af? Geen zorgen, ik heb de perfecte oplossing die indruk maakt en je stresslevel laag houdt, chocolade tiramisu in een glaasje! Dit is zonder twijfel het eenvoudigste kerstdessert die je op tafel kan zetten, het toetje waar jij dit jaar naar op zoek bent.
Waarom chocolade tiramisu in een glaasje het perfecte kerstdessert is?
Nou dat zal ik je vertellen, je gasten zijn voldaan van het hoofdgerecht, maar er is nog ruimte voor een klein, zoet geluksmomentje. Een grote schaal tiramisu aansnijden kan soms wat rommelig zijn, maar individuele glaasjes? Dat is pure elegantie, een beetje chique zelfs! Elk glaasje is een mini feestje op zich, prachtig om te zien en ideaal voor perfecte porties. En het beste van alles? Je maakt het gemakkelijk van tevoren, zodat jij op eerste of tweede kerstdag volop kunt genieten met je gasten, in plaats van in de keuken te staan zwoegen. Geen paniekvoetbal dus, alleen maar puur genot.
Nu komt het lekkerste deel, de smaakcombinatie! Tiramisu is natuurlijk al een klassieker, maar we tillen hem naar een hoger niveau. We combineren de romige lagen van de tiramisu met rijke chocolade en een verrassende, diepe hazelnootsmaak. En daarvoor hebben we een geheim ingrediënt, de heerlijke hazelnootpasta van So Vegan So Fine. Deze pasta geeft een ongelooflijk intense en nootachtige smaak die perfect samengaat met de koffie en chocolade, en maakt dit dessert werkelijk onweerstaanbaar. Zelfs de meest doorgewinterde toetjes eters zullen verrast zijn door deze combinatie.



Het resultaat is een dessert dat zowel vertrouwd als vernieuwend aanvoelt. De zachte structuur van de mascarponecrème, de subtiele bitterheid van de koffiegedrenkte lange vingers, de luxe van pure chocolade, en dan die romige, lichtzoete hazelnoot. Elk lepeltje is een cadeautje. Het is de ultieme chocolade tiramisu kerst ervaring!
Je denkt misschien, Chocolade tiramisu in een glaasje klinkt ingewikkeld, maar niets is minder waar! De basis van dit recept is verrassend simpel en vereist geen ingewikkelde kookkunsten. Je bouwt laagjes van in koffie gedrenkte lange vingers en de hemelse chocolade mascarponecrème. Je maakt het af met een laagje cacaopoeder. Een kind kan de was doen! Het mooie van dit dessert is dat het alleen maar lekkerder wordt als het even in de koelkast kan staan, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Ideaal voor de voorbereiding van je kerstdiner, toch? Zelf deed ik overigens nog een beetje Amarula door de koffie, voor dat kleine beetje extra. Maar zonder is net zo lekker!
Dit eenvoudige kerstdessert geeft je de vrijheid om te genieten van de momenten die er echt toe doen tijdens de feestdagen. Dus, waar wacht je nog op? Duik de keuken in en verras je familie en vrienden met deze onvergetelijke chocolade tiramisu in een glaasje. Wedden dat iedereen om het recept vraagt? Laat je me weten wat je ervan vond? #bakselsbymandy
Mooie dagen!

Chocolade tiramisu in een glaasje
Equipment
- 10 glaasjes of kommetjes
- Spuitzak
Ingrediënten
- 1 kopje sterke koffie
- 1 shotje Amarula
- 25 lange vingers
- 500 ml slagroom
- 500 mg mascarpone
- 2 zakjes klopfix
- 2 zakjes vanille suiker
- 3 el hazelnootpasta
- 1 el cacaopoeder
Instructies
- Meng de Amarula met de koffie en laat de koffie volledig afkoelen.
- Klop in tussen de slagroom met de suiker en de klopfix bijna stijf.
- Voeg de mascarpone toe en mix goed door.
- Doe als laatste de hazelnootpasta erbij en meng tot je een mooi geheel hebt.

- Dompel de lange vingers in de koffie en verdeel de helft over de glaasjes.

- Stop het chocolade mengsel in een spuitzak en verdeel de helft nu over de glaasjes.

- Nu weer een laagje in koffie gedrenkte lange vingers.
- Verdeel nu het overige chocolade mengsel daar weer over.
- Strooi er wat cacaopoeder over en laat even opstijven in de koelkast. 4 uur of maak ze een dag van te voren.
- Decoreer eventueel nog met een leuk chocolaatje!
Notities
- Ik gebruikte de hazelnootpasta van So Vegan So Fine, maar een ander merk kan natuurlijk ook.
- Liever geen alcohol? Laat het dan weg, of voeg een scheutje caramel siroop toe.
- Liever een andere likeur? Denk aan Baileys, Cape Velvet Cream of bijvoorbeeld Cointreau.







