Chocolade haverrijst mousse

Het vriest dat het kraakt en de verwachting is dat het over 2 dagen 16 graden is. 2 uiterste, nu weet ik dat je niet ziek word van het weer. Maar je weerstand doet toch wat met van die wisselingen. Het zonnetje die de laatste dagen schijnt, daar geniet ik enorm van, de weet dat de temperatuur dan ook nog eens gaat stijgen, och heerlijk! Jammerrrr, want ik lees dus dat het gaat regenen. Sja, allebei kan niet he? We mogen niet te veel willen.

Zo dat was even klagen 😉 Nu moet ik zeggen dat de ziekenboeg ons redelijk bespaart blijft hoor. De jongste heeft wat nachten flink liggen hoesten, maar daar bleef het bij. Nu zit ik zelf wel een klein beetje op het randje, hoesten, koud, huidpijn. Maar, ik wil niet toegeven hoor! Zaterdag staat er en enorm leuk event op mij te wachten en die wil ik niet missen. Dus kopjes thee, vitamines en een zak vol anta flu! Ik sla me er wel door heen.

Wat dat event zaterdag is? Nou, een sport event. Een kwartaal van Les Mills. De release van de nieuwe les is dan weer en ik mag er bij zijn! Het wordt een leuke uitdaging, want ik ga niet alleen Bodyattack doen, maar ook Core, Pump en het nieuwe Ceremony. Lees je het verborgen spierpijn in deze? Of ik nog kan lopen de dagen er na? Valt te bezien!

Maar goed, na zo’n event en al die schommelingen in het weer, is een goed toetje wel verdient! En wat is er beter dan chocolade? En hoe leuk is het dan om te proberen het iets gezonder te maken? Zodat je niet gelijk weer alles er aan eet wat je net verbrand hebt? Dat kan bijvoorbeeld al door te kiezen voor een pure chocolade. Liefst boven de 72%. Nu is daar niet iedereen van gediend, maar mocht je op je lijn letten 🙂

En wist je dat je dus met rijst, of haverrijst in dit geval, heel goed mousse kan maken? Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, chocolade, haverrijst en water. Kind kan de was doen. Wel extra lekker om er eventueel nog wat aan toe te voegen, zo maak je een heuse toetjes bowl/beker. Zo decoreerde ik deze chocolade haverrijst mousse met wat kersen vlaaifruit, bastogne koekjes en witte chocolade krullen.

Het is een stevige mousse, die best machtig is, je hebt er dus ook niet zoveel van nodig. Mag wel natuurlijk he, smul lekker! De haverrijst kreeg ik van Lassie, want deze is nieuw. Super leuk om deze te mogen uit proberen en dus ook zeker de moeite waard.

Inmiddels is de koek hier een beetje op, dus ik ga deze afronden en voor jullie hier online gooien. En dan zoek ik lekker m’n mandje op met een paar paracetamol in m’n mik 🙂

Geniet van deze simpele chocolade haverrijst mousse! Hopelijk ben ik dan snel weer op de been met een volgend lekker recept.

Haverrijst chocolade mousse

Chocolade haverrijst mousse

Een heerlijk chocolade toetje met een twist!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Mix
Porties 6
calorieën 278 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gr pure chocolade
  • 100 gr ongekookte haverrijst
  • 250 ml heet water

Optioneel

  • kersen vlaaifruit
  • bastogne koekjes
  • witte chocolade

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    Haverrijst Baksels by Mandy
  • Smelt de chocolade au bain marie.
    Haverrijst chocolade mousse
  • Doe de gekookte rijst, de chocolade en het water in een blender en blend tot een egaal mengsel.
    Haverrijst chocolade mousse
  • Verdeel over 6 bakjes/bekertjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
    Haverrijst chocolade mousse
  • Decoreer evt. met kersen, bastogne en witte chocolade.
    Haverrijst chocolade mousse

Notities

  • Het is een compacte mousse, erg machtig, je kan er dus met gemak met z’n zessen van eten. Helemaal met extra’s. 
  • Ik gebruikte de haverrijst van Lassie. 
Trefwoord Chocolade, Chocolade mousse, Dessert, Haverrijst, Lassie, Mousse, Nagerecht, Toetje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept