Ga terug
Haverrijst chocolade mousse

Chocolade haverrijst mousse

Een heerlijk chocolade toetje met een twist!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Mix
Porties 6
calorieën 278 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gr pure chocolade
  • 100 gr ongekookte haverrijst
  • 250 ml heet water

Optioneel

  • kersen vlaaifruit
  • bastogne koekjes
  • witte chocolade

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    Haverrijst Baksels by Mandy
  • Smelt de chocolade au bain marie.
    Haverrijst chocolade mousse
  • Doe de gekookte rijst, de chocolade en het water in een blender en blend tot een egaal mengsel.
    Haverrijst chocolade mousse
  • Verdeel over 6 bakjes/bekertjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
    Haverrijst chocolade mousse
  • Decoreer evt. met kersen, bastogne en witte chocolade.
    Haverrijst chocolade mousse

Notities

  • Het is een compacte mousse, erg machtig, je kan er dus met gemak met z'n zessen van eten. Helemaal met extra's. 
  • Ik gebruikte de haverrijst van Lassie. 
Trefwoord Chocolade, Chocolade mousse, Dessert, Haverrijst, Lassie, Mousse, Nagerecht, Toetje