Borrel plukbrood

Oud & Nieuw komt er nu echt aan, dus nog even wat lekkers voor deze feestelijke avond. Ook morgen probeer ik nog een feestelijk recept online te zetten, een die ook makkelijk te maken is en waar dus nog tijd genoeg voor is om mee aan de slag te gaan. Maar nu eerst een heerlijk borrel plukbrood, gevuld met kaas!

Dit borrel plukbrood maakte ik vorig jaar al, maar de foto weerhield mij om deze te plaatsen. Ook vond ik de broodjes eigenlijk te groot. Zie de foto van toen en nu. Op deze luie zondag vond ik het dus tijd om het recept nog eens te maken met wat kleine aanpassingen en ook opnieuw op de foto te zetten. Het leek me daarbij ook een leuk broodje voor Oudejaarsavond. Dus net op tijd!

Zoals ik net al zei was ik toen niet tevreden met de foto. Je kan wel zien waarom denk ik. Bij de oude foto had ik niet de juiste verlichting en de aankleding is wat saai. Op de nieuw foto zit niet veel meer aankleding, maar het maakt voor mij toch net het verschil. Ook de grote aan broodjes. Het nieuwe brood heeft kleiner broodjes waardoor deze meer geschikt is als borrel plukbrood. Oh en zie je de kaas er zo lekker tussendoor lopen? Heerlijk!

Je begrijpt dat wij vandaag op onze luie zondag dus heerlijk hebben genoten van dit borrel plukbrood. Na een ochtendje sporten, wasjes draaien en een rondje met het hondje, deden wij de rest van de dag niet veel. Lekker een boekje lezen, spelletje met zoonlief en verder met onze filmreeks James Bond. Het schiet al aardig op, we gaan de reeks niet meer dit jaar afkijken, maar zijn inmiddels in 1997 beland Tomorrow Never Dies. We zijn echte film gekkies, dus genieten hier echt van. Zo’n borrel plukbrood maakt zo’n luie film zondag wel compleet. Beetje het ultieme comfort food.

Dus leuk voor op tafel op Oudejaarsavond, gewoon lekker bij een soepje of zomers bij een salade. Je kan met dit borrel plukbrood alle kanten op. In het recept hieronder vind je stap voor stap hoe je dit brood op tafel zet.

Enjoy!

Borrel plukbrood

Borrel plukbrood

Een heerlijk brood voor bij de borrel of soep.
Voorbereidingstijd 1 uur 50 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Mix
Porties 32 broodjes
calorieën 91 kcal

Equipment

  • springvorm 24 cm doorsnede

Ingrediënten
  

  • 500 gr bloem
  • 1 el suiker
  • 1 el zout
  • 3 el olijfolie
  • 1 zakje gist
  • 300 ml lauwwarm water
  • 2 tl rozemarijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 zakje mini mozzarella bolletjes (gehalveerd)
  • 1 zakje geraspte tex mex kaas

Instructies
 

  • Doe de gist en de suiker in het lauwwarme water, roer even los met een vork, dek af en laat 5 minuten staan.
    Borrel plukbrood
  • Doe de bloem, zout, rozemarijn, knoflookpoeder en olijfolie in een mengkom.
    Borrel plukbrood
  • Voeg het gistwater hier aan toe en kneed tot een soepel deeg. Gebruik een keukenmachine met deeghaak, dan gaat dit makkelijker en sneller.
    Borrel plukbrood
  • Doe het deeg in een met olijfolie ingevette kom. Dek af met huishoudfolie en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen of tot het in omvang is verdubbeld.
    Borrel plukbrood
  • Maak nu 32 ballen van ongeveer 25 gr.
    Borrel plukbrood
  • Druk is iets plat, leg er een ½ mozzarella bolletje en wat tex mex kaas op. Vouw dicht en maak er een mooie bol van. Leg in in een met bakpapier bekleedde springvorm. Herhaal tot het deeg op is.
    Borrel plukbrood
  • Laat nog een half uur afgedekt staan.
    Borrel plukbrood
  • Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200℃ (onderboven warmte).
  • Bak het plukbrood mooi goud bruin in ongeveer 25 minuten. Laat een beetje afkoelen, eet lauwwarm of koud.
Trefwoord borrel, breekbrood, Brood, Kaas, knoflook, plukbrood, soep

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept