Ga terug
Borrel plukbrood

Borrel plukbrood

Een heerlijk brood voor bij de borrel of soep.
Voorbereidingstijd 1 uur 50 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Mix
Porties 32 broodjes
calorieën 91 kcal

Equipment

  • springvorm 24 cm doorsnede

Ingrediënten
  

  • 500 gr bloem
  • 1 el suiker
  • 1 el zout
  • 3 el olijfolie
  • 1 zakje gist
  • 300 ml lauwwarm water
  • 2 tl rozemarijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 zakje mini mozzarella bolletjes (gehalveerd)
  • 1 zakje geraspte tex mex kaas

Instructies
 

  • Doe de gist en de suiker in het lauwwarme water, roer even los met een vork, dek af en laat 5 minuten staan.
    Borrel plukbrood
  • Doe de bloem, zout, rozemarijn, knoflookpoeder en olijfolie in een mengkom.
    Borrel plukbrood
  • Voeg het gistwater hier aan toe en kneed tot een soepel deeg. Gebruik een keukenmachine met deeghaak, dan gaat dit makkelijker en sneller.
    Borrel plukbrood
  • Doe het deeg in een met olijfolie ingevette kom. Dek af met huishoudfolie en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen of tot het in omvang is verdubbeld.
    Borrel plukbrood
  • Maak nu 32 ballen van ongeveer 25 gr.
    Borrel plukbrood
  • Druk is iets plat, leg er een ½ mozzarella bolletje en wat tex mex kaas op. Vouw dicht en maak er een mooie bol van. Leg in in een met bakpapier bekleedde springvorm. Herhaal tot het deeg op is.
    Borrel plukbrood
  • Laat nog een half uur afgedekt staan.
    Borrel plukbrood
  • Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200℃ (onderboven warmte).
  • Bak het plukbrood mooi goud bruin in ongeveer 25 minuten. Laat een beetje afkoelen, eet lauwwarm of koud.
Trefwoord borrel, breekbrood, Brood, Kaas, knoflook, plukbrood, soep