Borrel plukbrood
Een heerlijk brood voor bij de borrel of soep.
Voorbereidingstijd 1 uur uur 50 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Mix
Porties 32 broodjes
calorieën 91 kcal
- 500 gr bloem
- 1 el suiker
- 1 el zout
- 3 el olijfolie
- 1 zakje gist
- 300 ml lauwwarm water
- 2 tl rozemarijn
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 zakje mini mozzarella bolletjes (gehalveerd)
- 1 zakje geraspte tex mex kaas
Doe de gist en de suiker in het lauwwarme water, roer even los met een vork, dek af en laat 5 minuten staan.
Doe de bloem, zout, rozemarijn, knoflookpoeder en olijfolie in een mengkom.
Voeg het gistwater hier aan toe en kneed tot een soepel deeg. Gebruik een keukenmachine met deeghaak, dan gaat dit makkelijker en sneller.
Doe het deeg in een met olijfolie ingevette kom. Dek af met huishoudfolie en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen of tot het in omvang is verdubbeld.
Maak nu 32 ballen van ongeveer 25 gr.
Druk is iets plat, leg er een ½ mozzarella bolletje en wat tex mex kaas op. Vouw dicht en maak er een mooie bol van. Leg in in een met bakpapier bekleedde springvorm. Herhaal tot het deeg op is.
Laat nog een half uur afgedekt staan.
Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200℃ (onderboven warmte).
Bak het plukbrood mooi goud bruin in ongeveer 25 minuten. Laat een beetje afkoelen, eet lauwwarm of koud.
Trefwoord borrel, breekbrood, Brood, Kaas, knoflook, plukbrood, soep