Aardbeien, die zijn zodra ze in de schappen liggen hier niet aan te slepen. De kids eten zo een bak aardbeien per dag weg. Het liefst nemen ze ook nog aardbeien mee naar school. Aardbeien gekkies dus.
Sinds ik Renske van Koken met Liefde heb leren kennen spreken we geregeld af. Zo’n date, met gezin en al draait veelal om eten. Gezellig kletsen, Insta en eten zijn de meest besproken onderwerpen. Maar vooral ook lekker eten. Kip staat daar dan weer centraal, we zijn groot kip liefhebbers, dus heel gek is het niet. Vaak nemen we ook eten mee, of producten waarvan we denken dat de ander iets leuks mee kan.
Waar gaat dit heen? Nou naar aardbeien jam. Die kreeg ik dus van Renske, home made aardbeien jam. Heerlijk om zo te smullen op je broodje of cracker, maar ik vond het leuk om er wat anders mee te doen. Dus deed ik hem door het ijs. Ziet er toch mooi uit? Om het ijs buiten de jam swirl nog een extra aardbeien smaak te geven gebruikte ik de gevriesdroogde aardbeien poeder van Koro.nl.
Ga jij dit zomerse fruitige ijs maken?
Aardbeien roomijs
Equipment
- Vries vaste bak
Ingrediënten
- 500 ml slagroonm
- 1 blikje gecondenseerde melk
- gevriesdroogde aardbeien poeder
- aardbeien jam
Instructies
- Klop de slagroom lobbig.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en mix even flink door.
- Doe naar smaak de gevriesdroogde aardbeien poeder er door, proef even.
- Doe de helft van het mengsel in een vries vaste bak.
- Schep wat hoopjes aardbeien jam op het mengsel en roer een beetje door met een saté prikker of mes.
- Giet het overige slagroom mengsel in de bak en herhaal de stap hierboven.
- Zet afgedekt in de vriezer voor tenminste 8 uur of een hele nacht.
Notities
- Ik gebruikte de gevriesdroogde aardbeien poeder van Koro.
- Aardbeien jam had ik cadeau gehad van mijn lieve vriendin Renske van Koken met Liefde. Je kan hiervoor elke aardbeien jam gebruiken die je wilt.