Aardbeien cakejes in madeleine vorm

Hoe schattig zijn deze madeleines? Of naja madeleines.. cakejes in de vorm van een madeleine. Want het echt buikje ontbreekt. Maar dat mag de pret niet drukken, want ze ogen toch enig? Hoe leuk om te serveren met Moederdag? Of gewoon bij de koffie dat kan ook natuurlijk. Extra lekker met stukjes verse aardbei er door en over de top lekker met een beetje pistache pasta en stukjes fijn gehakte pistache nootjes. En zeg nu zelf, de vorm alleen al doet wonderen.

Zo die heb ik gelijk maar weer even de hemel in geprezen 😉 Het basis recept is niet van mezelf, maar komt van Picnic. Ik mag me ambassadeur noemen sinds april en daarvoor willen ze natuurlijk graag dat ik wat recepten van hen promoot. Geen probleem, maar ik zou ik niet zijn, als ik er toch niet stiekem een eigen draai aan geef. Of naja stiekem? Niet zo stiekem want ik deel het met jullie! En dat doe ik graag, want de basis is echt wel lekker! Zacht zoete cakejes.

Waarom de buikjes missen? Ik durf het niet goed te zeggen, ik denk dat het beslag te luchtig is. Volgens het basis recept moet het beslag gekoeld worden om het buikje te krijgen, maar dat werkte in mij geval niet. Ik heb me even verdiept in verschillende madeleine recepten en het opgeklopte eiwit zit er maar in weinig. Dat maakt het beslag natuurlijk zo luchtig, dus wellicht dat het hem daar in zit. Nu vind ik het ontbreken van het buikje niet zo’n issue, want hey! Een lekker cakeje is een lekker cakeje! Maar goed, daarom noem ik het dus geen officiële madeleines, want daarvoor moeten ze toch echt dat traditionele buikje hebben 🙂

De foto’s vind ik dus ook enig gelukt, staat toch super lief zo? Lekker vers aardbeitje erbij, kopje koffie (blegh 😉 ) Het ruikt ook nog eens heerlijk. Ik ben geen koffie fan, maar kan de geur wel echt waarderen, gaat goed samen met de geur van vers gebakken cakejes.
Maar goed, volgens mij kan je op deze manier wel met deze aardbeien cakejes in madeleine vorm aankomen zetten toch?! Ik denk dat menig moeder, of wie je er ook mee wilt verwennen, hier wel blij van wordt!

Zelf vind ik dat een beetje pistache pasta en pistachenootjes dit cakeje helemaal afmaakt, maar ben je daar niet zo’n fan van? Dan kan je ze plain (gewoon zo) eten, of misschien ben je wel gek op witte chocolade dan is dat natuurlijk ook heerlijk, of gewoon alleen beetje poedersuiker! En heel eerlijk, ook pure chocolade is meesterlijk.

Nou, je leest het al, je kan alle kanten op met deze heerlijke aardbeien cakejes in de prachtige madeleine vorm!
Nu hop hop, de keuken in en aan de bak, alleen de geur al maakt je hongerig/hebberig 🙂

Liefs!

Aardbeien Madeleines Baksels by Mandy

Aardbeien cakejes in Madeleine vorm

Heerlijk zacht zoete cakejes in een mooie vorm!
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Lekkernij
Keuken Frans
Porties 24
calorieën 132 kcal

Equipment

  • 1 madeleine vorm

Ingrediënten
  

  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr poedersuiker
  • 80 gr amandelmeel
  • 80 gr bloem
  • snuf zout
  • 6 eiwitten
  • 100 gr aardbeien

Optioneel

  • pistache pasta
  • pistache nootjes fijn gehakt

Instructies
 

  • Laat de roomboter smelten in een pannetje en laat op zacht vuur pruttelen tot deze mooi licht bruin begint te worden.
    Aardbeien madeleines Baksels by Mandy
  • Doe de poedersuiker, samen met de bloem en amandelmeel en een snuf zout in een meng kom.
    Aardbeien madeleines Baksels by Mandy
  • Meng de gesmolten boter er door en roer door tot je een egaal deeg hebt.
    Aardbeien madeleines Baksels by Mandy
  • Klop de eiwitten stijf en spatel door het deeg. Zo krijg je een mooi beslag.
    Aardbeien madeleines Baksels by Mandy
  • Snij de aardbeien in kleine stukjes.
    Aardbeien madeleines Baksels by Mandy
  • Meng de stukjes aardbeien door het beslag heen. Zet het beslag nu minstens een half uur in de koelkast.
    Aardbeien madeleines Baksels by Mandy
  • Vet een madeleine vorm in en bestrooi met wat bloem.
    Aardbeien madeleines Baksels by Mandy
  • Schep met een (ijs)lepel nu steeds 1 schepje in elk vormpje.
    Aardbeien madeleines Baksels by Mandy
  • Zet de gevulde madeleine vorm nu in een voorverwarmde oven op 190 ℃ en bak in 15 minuten mooi goud bruin.
    Aardbeien madeleines Baksels by Mandy
  • Laat de cakejes ongeveer 5 minuten rusten voor je ze uit de vorm haalt en op een rooster volledig laat afkoelen.
    Aardbeien madeleines Baksels by Mandy
  • Herhaal met het overige beslag. Ik heb een madeleine vorm voor 12 stuks, dus bakte 2 keer.
  • Serveer ze zo, of drip er wat pistache pasta over en bestrooi met wat fijn gehakte pistachenootjes.

Notities

  • Basis recept komt van Picnic.
  • Ingrediënten voor deze madeleines zijn te vinden bij Picnic. 
  • Het recept is officieel voor madeleines, deze hebben een specifiek buikje. Door het beslag te koelen zou dit buikje moeten verschijnen, dat lukte mij niet. Vandaar dat ik het cakejes in madeleine vorm heb genoemd ipv echte madeleines. 
 
Trefwoord aardbeien, Cake, Familie, Frans, Liefde, Love, Madeleines, Moeder, moederdag, Mothersday, Pistache

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept