Laat de roomboter smelten in een pannetje en laat op zacht vuur pruttelen tot deze mooi licht bruin begint te worden.
Doe de poedersuiker, samen met de bloem en amandelmeel en een snuf zout in een meng kom.
Meng de gesmolten boter er door en roer door tot je een egaal deeg hebt.
Klop de eiwitten stijf en spatel door het deeg. Zo krijg je een mooi beslag.
Snij de aardbeien in kleine stukjes.
Meng de stukjes aardbeien door het beslag heen. Zet het beslag nu minstens een half uur in de koelkast.
Vet een madeleine vorm in en bestrooi met wat bloem.
Schep met een (ijs)lepel nu steeds 1 schepje in elk vormpje.
Zet de gevulde madeleine vorm nu in een voorverwarmde oven op 190 ℃ en bak in 15 minuten mooi goud bruin.
Laat de cakejes ongeveer 5 minuten rusten voor je ze uit de vorm haalt en op een rooster volledig laat afkoelen.
Herhaal met het overige beslag. Ik heb een madeleine vorm voor 12 stuks, dus bakte 2 keer.
Serveer ze zo, of drip er wat pistache pasta over en bestrooi met wat fijn gehakte pistachenootjes.
Notities
Basis recept komt van Picnic.
Ingrediënten voor deze madeleines zijn te vinden bij Picnic.
Het recept is officieel voor madeleines, deze hebben een specifiek buikje. Door het beslag te koelen zou dit buikje moeten verschijnen, dat lukte mij niet. Vandaar dat ik het cakejes in madeleine vorm heb genoemd ipv echte madeleines.