Zacht smeuïge Tuna melt rolls

De ultieme tuna melt rolls, een nieuwe comfort food obsessie! Onlangs werd ik door House of Foodies geselecteerd als Smaakmaker, superleuk! En dit keer mocht ik de nieuwe portie verpakking tonijn van Princes proberen. Een perfecte gelegenheid om de keuken in te duiken en er iets heerlijks mee te maken. Het resultaat? Deze fantastische tuna melt rolls! Een makkelijk en snel recept voor tonijn en kaas met een lekker pitje, gerold in zacht croissantdeeg. Heerlijk als lunch, of bij het avondeten met een kom soep.

Waarom Tuna Melt Rolls? Nou, daarom!
Waarom deze tonijn broodjes zo geweldig zijn? Dat zal ik je vertellen. Ze combineren het beste van twee werelden, de romige, smaakvolle vulling van een klassieke tonijnsalade met de warmte van een versgebakken broodje. De gesmolten kaas? Hemels! Denk aan die tuna melt die je kent, maar dan in een handzaam, feestelijk jasje. Een perfecte snelle maaltijd voor als je haast hebt, of een heerlijke hartige snack die je gasten zeker zal verrassen. En geef toe, wie houdt er nu niet van comfort food? Ik wel!

Het mooie van deze rolls is hun veelzijdigheid. Of je nu thuiswerkt en snel iets voedzaams nodig hebt, een gezellige avond met vrienden plant, of een makkelijke maaltijd zoekt met een kom soep erbij, deze rolls zijn altijd een hit. Ze zijn ideaal voor de momenten dat je wel iets lekkers wilt, maar niet uren in de keuken wilt staan zwoegen. Echt, binnen een handomdraai tover je iets fantastisch op tafel. Bovendien is het een geweldige manier om te bakken zonder dat het ingewikkeld wordt. Win-win, toch?!

En wat is dan het geheim van deze tuna melt rolls? Oké, we beginnen met die zalige vulling. Het begint allemaal met goede tonijn (op olie of water, wat jij het lekkerst vindt!). En in dit geval, de makkelijke snelle portie verpakking tonijn van Princes. Mijn favoriet is die op water, minder caloriëen 😉 Meng dit met wat remoulade saus en een beetje sweet chilisaus. Daarna maak je het natuurijk af met een gesnipperd rood uitje, wat ingemaakte green jalapeños en kaas, veel kaas!

Dan, de broodjes. Ik gebruikte kant en klaar croissantdeeg, makkelijk, snel en altijd een succes! Rol het deeg uit, schep er een royale lepel van de tonijnvulling op eb strooi er rijkelijk geraspte kaas overheen (tex mex of wat jij maar wilt laten smelten). Rol ze voorzichtig op en bak ze goudbruin in de oven. De geur die dan door je huis zweeft… Yum yum yum! Ik word er nu alweer hongerig van 🙂 Oh en wil je net dat beetje extra? Serveer dan met pittige mayo en een gebakken uitje. Ik wilde ze eigenlijk alle vier zelf opeten, haha.

Durf te Experimenteren! Want wat ik zo leuk vind aan bakken en koken, is dat je er je eigen draai aan kunt geven. Deze tuna melt rolls zijn daar perfect voor! Voeg wat geroosterde paprika voor een zoetere toets. Misschien wat maïs voor extra kleur en textuur? De mogelijkheden zijn eindeloos! Laat je creativiteit de vrije loop. Experimenteren is tenslotte het halve werk, en vaak kom je zo tot de meest verrassende en heerlijke resultaten. Ik zeg, ga lekker aan de slag om het te proberen!

Dus, waar wacht je nog op? Ga de keuken in en verras jezelf (en anderen!) met deze verrukkelijke tuna melt rolls. Ze zijn makkelijk, lekker en pure verwennerij. Laat je me weten wat je ervan vond, en welke twist jij er eventueel aan hebt gegeven? Ik ben superbenieuwd!

Deel je creaties met #bakselsbymandy, zodat ik ze ook kan bewonderen!

Enjoy!

Tuna melt rolls Baksels by Mandy

Tuna melt rolls

Heerlijk smeuïge croissant rolls tuna melt met een pitje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mix
Porties 4
calorieën 355 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 blikje croissantdeeg, medium
  • 1 portie verpakking tonijn op water
  • 1 el remoulade saus
  • 1 tl sweet chili saus
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • ingemaakte groene jalapeños, fijn gesneden
  • ½ zakje tex mex geraspte kaas
  • 1 ei, geklutst

Instructies
 

  • Meng de remoulade en sweet chili saus met de tonijn.
    Tuna melt rolls Baksels by Mandy
  • Open het blik croissantdeeg en rol uit. Snij per 2 los, leg boven elkaar en knijp alle randjes dicht.
  • Smeer de tonijn over het croissantdeeg uit.
    Tuna melt rolls Baksels by Mandy
  • Verdeel de ui over de tonijn. Doe dit ook met de jalapeño, doe dit naar smaak. Houdt je van pittig, gebruik dan wat meer.
    Tuna melt rolls Baksels by Mandy
  • Strooi nu de kaas over het geheel.
    Tuna melt rolls Baksels by Mandy
  • Snij over de lengte in 4 gelijke stukken en rol op.
    Tuna melt rolls Baksels by Mandy
  • Leg in een ingevette ovenschaal.
    Tuna melt rolls Baksels by Mandy
  • Smeer de rolls in met het geklutste ei.
    Tuna melt rolls Baksels by Mandy
  • Bak in de oven in 25 minuten mooi goud bruin. Voorverwarmd, 200℃, onderboven warmte.
  • Serveer naar wens met een pittige mayonaise en wat gebakken uitjes.

Notities

  • Je kan de rolls ook los van elkaar in een muffin vorm afbakken.
  • Ik gebruikte het croissantdeeg van Danerolles.
  • De portie verpakking tonijn is van Princes. 
Trefwoord Croissant, Croissantdeeg, Jalapeño, Kaas, Princes, Rode ui, Rolls, Tex Mex, Tonijn, Tuna melt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept