Ga terug
Witte kool soep Baksels by Mandy

Witte kool soep

Een heerlijk gezonde en gevulde soep!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Soep
Keuken Mix
Porties 6
calorieën 274 kcal

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten
  

  • 300 gr kipgehakt
  • 850 gr witte kool, gesneden
  • 200 gr krieltjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 winterpenen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1800 ml water
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 1 tl komijn
  • ½ tl gember
  • ½ tl kurkuma
  • el miso pasta
  • 2 el sesamolie
  • chili olie

Instructies
 

  • Verhit de sesamolie, met naar wens de chili olie, in een wok.
  • Fruit de ui en voeg de knoflook toe.
  • Voeg de wortel toe bak 3 minuten mee.
  • Doe de gesneden witte kool er bij en laat slinken.
  • Meng de kruiden er door en schep goed om.
  • Voeg nu de krieltjes, het water en de bouillon blokjes toe.
  • Laat 20 minuten zachtjes door pruttelen.
  • Rul ondertussen het kipgehakt gaar.
  • Roer nu het gerulde kipgehakt door de soep en voeg de kokosmelk toe, verwarm even mee.
  • Voeg als laatste de miso pasta toe, laat de soep nu niet meer koken! Eet smakelijk!

Notities

  • Serveer met wat cassave kroepoek! 
Trefwoord Gekruid kipgehakt, Gezond, Maaltijdsoep, Oosters, soep, Soepseizoen, Witte kool