Ga terug
Volkoren havermeel plaat cake

Volkoren havermeel plaatcake

Een gezondere cake met havermeel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 16
calorieën 115 kcal

Equipment

  • bakvorm 20x20

Ingrediënten
  

  • 200 gr Volkoren havermeel
  • 80 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 3 el kokosolie
  • tl bakpoeder
  • scheutje vanille
  • 5 tl abrikozen jam minder suiker

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten behalve de jam goed door elkaar. Havermeel neemt snel vocht op, dus het wordt een stevige massa.
  • Doe alles in een met bakpapier bekleedde bakvorm. Verdeel goed. Het is nogal stevig en plakkerig. Ik gebruikte hier voor natte handen.
    Volkoren havermeel plaat cake
  • Verdeel nu de jam over de bovenkant.
    Volkoren havermeel plaat cake
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte) voor ongeveer 25 minuten.
  • Laat even afkoelen. Verdeel in 16 stukken en geniet!

Notities

  • De kokosbloesemsuiker en de volkoren havermeel heb ik gekocht bij Holland & Barrett. 
  • Niet zo van de abrikozen jam? Gebruik dan een andere smaak.
  • Ik gebruikte de minder suiker van Bonne Maman. 
  • Het deeg is erg stevig en plakkerig, maak je vingers/handen nat om het goed te verdelen. 
  • Het is een compacte cake! 
Trefwoord Abrikozen, Cake, Havermeel, Healthy, Plaatcake, Volkoren