Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Vanille plaatcake met cream cheese kersen frosting
Een heerlijke luchtige cake met een bijzondere frosting.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Gebak
Keuken
Nederlands
Porties
24
calorieën
262
kcal
Equipment
Bakplaat 37x25 cm
Ingrediënten
Vanille plaatcake
390
gr
bloem
1½
tl
bakpoeder
¾
tl
zout
260
gr
fijne kristalsuiker
16
gr
vanille suiker
4
eieren
240
ml
amandelmelk
175
ml
zonnebloemolie
Cream cheese kersen frosting
200
gr
roomkaas
100
gr
ongezouten roomboter
150
gr
poedersuiker
½
blik
kersen vlaaifruit
Instructies
Vanille plaatcake
Mix de eieren met de suikers en het zout romig.
Voeg de melk en de zonnebloemolie toe.
Meng nu de bloem en de bakpoeder door het eimengsel.
Stort op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak mooi goud bruin in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte) in ongeveer 23 minuten.
Laat volledig afkoelen.
Maak in de tussen tijd de cream cheese frosting.
Cream cheese kersen frosting
Mix de roomboter met de roomkaas romig.
Voeg de poedersuiker toe (zeef deze voor je hem toevoegt!)
Meng als laatste de vlaaifruit er door tot een mooie roze massa.
Decoreer de cake met de frosting en eet smakelijk!
Notities
De amandelmelk kan je prima vervangen voor gewone melk.
Voor de cream cheese frosting gebruikte ik Philadelphia roomkaas. Kan ook met een B-merk, maar een A-merk is vaak steviger.
Het kersen vlaaifruit is van Hak.
Tip van flip, is je roomboter nog niet zacht? Rasp hem dan!
Trefwoord
Cake, Cherries, Cream cheese frosting, Kersen, Love, Plaatcake, Sheetcake, Valentijn, Valentine, vanille