Ga terug
Vanille plaatcake met cream cheese kersen frosting

Vanille plaatcake met cream cheese kersen frosting

Een heerlijke luchtige cake met een bijzondere frosting.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 24
calorieën 262 kcal

Equipment

  • Bakplaat 37x25 cm

Ingrediënten
  

Vanille plaatcake

  • 390 gr bloem
  • tl bakpoeder
  • ¾ tl zout
  • 260 gr fijne kristalsuiker
  • 16 gr vanille suiker
  • 4 eieren
  • 240 ml amandelmelk
  • 175 ml zonnebloemolie

Cream cheese kersen frosting

  • 200 gr roomkaas
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 150 gr poedersuiker
  • ½ blik kersen vlaaifruit

Instructies
 

Vanille plaatcake

  • Mix de eieren met de suikers en het zout romig.
    Vanille plaatcake
  • Voeg de melk en de zonnebloemolie toe.
    Vanille plaatcake
  • Meng nu de bloem en de bakpoeder door het eimengsel.
    Vanille plaatcake
  • Stort op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
    Vanille plaatcake
  • Bak mooi goud bruin in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte) in ongeveer 23 minuten.
    Vanille plaatcake
  • Laat volledig afkoelen.
  • Maak in de tussen tijd de cream cheese frosting.

Cream cheese kersen frosting

  • Mix de roomboter met de roomkaas romig.
  • Voeg de poedersuiker toe (zeef deze voor je hem toevoegt!)
    Vanille plaatcake
  • Meng als laatste de vlaaifruit er door tot een mooie roze massa.
  • Decoreer de cake met de frosting en eet smakelijk!

Notities

  • De amandelmelk kan je prima vervangen voor gewone melk.
  • Voor de cream cheese frosting gebruikte ik Philadelphia roomkaas. Kan ook met een B-merk, maar een A-merk is vaak steviger. 
  • Het kersen vlaaifruit is van Hak. 
  • Tip van flip, is je roomboter nog niet zacht? Rasp hem dan! 
Vanille plaatcake
Trefwoord Cake, Cherries, Cream cheese frosting, Kersen, Love, Plaatcake, Sheetcake, Valentijn, Valentine, vanille