Tomaten galette
Een heerlijke galette vol tomaten.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mix
Porties 4 personen
calorieën 445 kcal
- 1 quiche bodem
- 1 zakje geraspte mozzarella
- 5 tomaten
- Italiaanse kruiden
- knoflookpoeder
- zout
Rol de quiche bodem uit op een bakplaat (met bakpapier) en prik er met een vork gaatjes in.
Strooi geraspte kaas over de bodem, laat ongeveer 3 cm van de kant vrij.
Snij de tomaten in plakjes en verdeel de helft over de bodem.
Bestrooi met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en zout.
Leg er een nog een klein laagje kaas over.
Verdeel nu de andere helft van de tomaten over de kaas en bestrooi weer met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en zout.
Vouw de randen nu over de tomaten heen.
Bestrijk de randen met olijfolie en evt. met wat Italiaanse kruiden.
Bak in een voorverwarmde oven (onderboven warmte) op 190℃ in ongeveer 30 minuten mooi bruin.
Laat een klein beetje afkoelen, snij in 4 stukken en eet smakelijk.
- Je kan een quiche bodem gebruiken van Tante Fanny of de losse plakjes van Koopmans.
Trefwoord galette, hartig, Italiaans, Italië, recept, Tomaten