Ga terug
Tomaat galette

Tomaten galette

Een heerlijke galette vol tomaten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mix
Porties 4 personen
calorieën 445 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 quiche bodem
  • 1 zakje geraspte mozzarella
  • 5 tomaten
  • Italiaanse kruiden
  • knoflookpoeder
  • zout

Instructies
 

  • Rol de quiche bodem uit op een bakplaat (met bakpapier) en prik er met een vork gaatjes in.
  • Strooi geraspte kaas over de bodem, laat ongeveer 3 cm van de kant vrij.
  • Snij de tomaten in plakjes en verdeel de helft over de bodem.
  • Bestrooi met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en zout.
  • Leg er een nog een klein laagje kaas over.
  • Verdeel nu de andere helft van de tomaten over de kaas en bestrooi weer met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en zout.
  • Vouw de randen nu over de tomaten heen.
  • Bestrijk de randen met olijfolie en evt. met wat Italiaanse kruiden.
    tomaten galette
  • Bak in een voorverwarmde oven (onderboven warmte) op 190℃ in ongeveer 30 minuten mooi bruin.
  • Laat een klein beetje afkoelen, snij in 4 stukken en eet smakelijk.
    tomaten galette

Notities

  • Je kan een quiche bodem gebruiken van Tante Fanny of de losse plakjes van Koopmans. 
 
Trefwoord galette, hartig, Italiaans, Italië, recept, Tomaten