Pompoentaart
Een pompoentaart zoals ze die in Amerika kennen.
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 12
calorieën 260 kcal
quiche vorm 24cm Ø
keramische bakbonen
Bodem
- 115 gr boter
- 8 gr suiker
- snufje zout
- 150 gr bloem
- 4 el koud water
Vulling
- 450 gr pompoenpuree
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 2 tl pompoenkruiden
- 2 eieren
Bodem
Mix alle ingrediënten, behalve het water, goed door elkaar tot er een deeg begint te vormen. Voeg dan lepel voor lepel het water toe tot er een mooi deeg is gevormd.
Verpak het deeg in huishoudfolie en leeg voor een half uur in de koelkast.
Rol het deeg daarna uit en leg in een ingevette quiche vorm.
Leg er bakpapier over en vul met de bakbonen.
Bak de bodem nu in de oven op 200 ℃ onder bovenwarmte (voorverwarmd) voor ongeveer 15 minuten. Maak onder tussen de vulling.
Vulling
Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een mooi beslag.
Haal de bodem uit de oven (voorzichtig, is heet!), verwijder de bakbonen en het bakpapier. En verlaag de temperatuur van de oven naar 175 ℃.
Stort nu het pompoenbeslag in de bodem. Zet terug in de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar.
- Geen keramische bakbonen? Gebruik dan ongekookte rijst.
- Het kan zijn, door de grote van de eieren of de waterigheid van de pompoenpuree dat je teveel vulling hebt voor de vorm. Maak hier dan wat anders lekkers mee, een pompoentaartje zonder bodem of maak extra deeg en bak een kleine pompoentaart er bij. Weggooien is zonde!
Trefwoord Pompoen, Pompoenpuree, Pompoentaart, Pumpkin, Pumpkin Pie, Pumpkin spice, Thanksgiving