Millionaire Shortbread
Een heerlijk luxe koek met karamel en chocolade.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Lekkernij
Keuken Engels
Porties 16
calorieën 307 kcal
Shortbread
- 260 gr bloem
- 92 gr witte basterd suiker
- 8 gr vanille suiker
- 200 gr ongezouten roomboter
Karamel vulling
- 32 Werther's soft caramel
- 2 el water
Chocolade topping
- 200 gr witte chocolade
- 30 gr pure chocolade
Shortbread
Meng alle ingrediënten voor het shortbread tot een egaal koek deeg.
Verdeel het over de bakvorm (bekleed met bakpapier).
Zet voor 25 minuten in de oven, tot het shortbread mooi goud bruin is. 180℃ onderboven warmte, voorverwarmd.
Karamel vulling
Smelt de snoepjes samen met het water in een steelpannetje.
Giet de gesmolten karamel over de net gebakken koek bodem. Laat uitharden. Dit kan snel, door een uurtje in de koelkast te zetten, of laat langer bij kamertemperatuur uitharden.
Chocolade topping
Smelt de witte chocolade au bain marie.
Smelt ondertussen ook de pure chocolade, dit kan ook au bain mair, ik deed het zelf door de verpakking in kokend water te leggen.
Verdeel de witte chocolade over de uitgeharde karamel laag.
Doe de pure chocolade in een spuitzak of knip een puntje van de verpakking.
Spuit mooie strepen over de witte chocolade en trek daarna met een satéprikker een mooi patroon.
Laat nu ook de chocolade uitharden en snij daarna in 16 stukken. Doe dit met een warm mes, zo barst de chocolade niet.
Trefwoord Caramel, Chocolade, karamel, Lekkernij, Luxe koek, Millionaire Shortbread, Shortbread