1eiEen half ei nodig, de andere helft bewaren voor later!
1kleine citroen (rasp)
snuf zout
350grbloem
2tlbakpoeder
Vulling
750grElstar appels (geschild en in blokjes)
1zakje vanille suiker
2tl speculaaskruiden
2elfijne kristalsuiker
60grwalnoten (grof gehakt)
75grrozijnen
2elpaneermeel
Instructies
Bodem & raster
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en mix/kneed tot een egaal deeg.
Maak er een dikke plak van, wikkel in huishoudfolie en leg voor een uurtje in de koelkast. Maak ondertussen de vulling.
Vulling
Meng de appels met alle overige ingrediënten en hussel goed door elkaar.
Haal nu het deeg uit de koelkast en verdeel het deeg, 2/3 voor de bodem en 1/3 voor het raster.
Rol het deeg voor de bodem uit tot een zodat deze de bodem en de zijkanten van de springvorm bedekken. Ik rol het meestal uit tussen 2 vellen bakpapier of folie.
Leg de lap nu in een ingevette, of met bakpapier bekleedde springvorm. Druk een beetje aan.
Strooi het paneermeel over de bodem.
Verdeel de appeltjes nu over de bodem.
Rol nu het overgebleven stuk deeg ook uit tot een plak en snij hier gelijke repen van.
Verdeel in een raster over de vulling. Snij de overhangende randjes af en druk even aan.
Smeer het raster nu in met het overgebleven ei (geklutst).
Zet nu in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) op 175℃ en bak in 60 minuten goud bruin.
Laat even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en eventueel verder laat afkoelen. Serveer warm of op kamertemperatuur!