Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidenboter broodjes
Heerlijk zachte broodjes met kruidenboter.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
2
uur
uur
20
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
40
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Nederlands
Porties
16
calorieën
167
kcal
Equipment
Deegroller
meetlint
pizzasnijder
Ingrediënten
500
gr
bloem
1
el
suiker
1
el
zout
3
el
olijfolie
1
zakje
gist
300
ml
lauwwarm water
1
bakje
kruidenboter
1
ei
Instructies
Meng het water, suiker en de gist en roer even goed door, zet even weg tot het wat gaat schuimen.
Doe de bloem, zout en de olijfolie in een kom.
Giet het gist mengsel bij de bloem en kneed tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette kom, dek af en zet op een tochtvrije plek.
Laat het deeg op kamertemperatuur rijzen, ongeveer een uur of tot het in volume is verdubbeld.
Rol het deeg nu uit tot een rechthoek van 50x30cm.
Smeer de lap in met kruidenboter.
Vouw de lap nu in drieën dicht/dubbel.
Snij in 16 gelijke stukken, meet ongeveer 2,5 cm per stuk. Snij elk nu net niet helemaal door midden over de lengte.
Pak een reep en draai rond.
Draai daarna 2x om je vingers en stop het uiteinde in.
Herhaal tot alle broodjes gevormd zijn. Leg ze daarna op een met bakpapier bekleedde bakplaat dek af en laat nogmaals een uur rijzen.
Kluts een ei en smeer de broodjes in. Bak ze vervolgens mooi goud bruin in een voorverwarmde oven op 220 ℃ (onderboven warmte) in ongeveer 10 minuten.
Notities
De kruidenboter maakte ik zelf met de kruiden van Spice Rebels. 10 gram per 250 gram boter.
Trefwoord
Barbecue, BBQ, Bijgerecht, Broodje kruidenboter, Broodjes, diner, Kruidenboter, Lente, Lunch, Oven, Summer, Zomer