Ga terug
Havermout koeken Baksels by Mandy

Havermout koeken pecannoten karamel zeezout

Heerlijke koekjes met pecannoten, karamel zeezout en pure chocolade.
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 1 uur 22 minuten
Gang Cookies
Keuken Mix
Porties 22
calorieën 195 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 100 gr licht bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gr bloem
  • 80 gr volkorenmeel
  • 2 tl baksoda
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gr volkoren havermout
  • 100 gr pecannoten (grof gehakt)
  • 100 gr karamel zeezout fudge (in stukjes)
  • 100 gr pure chocolade (grof gehakt)

Instructies
 

  • Klop de boter met de suiker romig.
    Havermout koeken Baksels by Mandy
  • Voeg de eieren toe en mix tot deze geheel zijn opgenomen.
    Havermout koeken Baksels by Mandy
  • Meng de bloem, havermout, baksoda en bakpoeder toe.
    Havermout koeken Baksels by Mandy
  • Voeg nu de pecannoten, fudge en chocolade toe, meng goed door.
    Havermout koeken Baksels by Mandy
  • Maak 22 ballen en leg voor minstens een uur in de koelkast.
    Havermout koeken Baksels by Mandy
  • Bak ze daarna, op een met bakpapier bekleedde bakplaat, op 180℃, in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte), in ongeveer 12 minuten mooi bruin.
  • Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat voor je ze op een rooster verder laat afkoelen.

Notities

  • Leg de ballen tijdens het afbakken op afstand van elkaar, ze kunnen uitlopen.
  • Maak ze na het bakken mooi rond met een ronde koekjesvorm of glas.
  • Geen volkoren mee? Gebruik dan in totaal 200 gr bloem.
  • Geen volkoren havermout? Gewone werkt ook prima. 
Trefwoord Big cookies, Chocolade, Chocolate, Cookies, Havermout, Karamel Zeezout, Koek, Koeken, Koekjes, Oats, Pecannoten, Pure chocolade