Courgette soep met ras el hanout
Een heerlijke courgette soep met een twist!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Soep
Keuken Marokaans
Porties 6
calorieën 227 kcal
- 1800 gr courgette
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 2 blokjes kip bouillon (minder zout)
- 750 ml water
- 1 tl ras el hanout
- 300 gr gekruid kipgehakt
- 2 el olijfolie
Snij de courgette, ui en knoflook in grove stukken.
Verwarm de olijfolie in een grote soeppan.
Fruit de ui met de knoflook kort.
Bak de courgette met de ras el hanout 5 minuten mee.
Doe nu het water met de bouillon blokjes er bij en breng aan de kook.
Laat met de deksel op de pan nu 20 minuutjes zachtjes door koken.
Rul het kipgehakt in een wok of koekenpan gaar, zonder olie!
Pureer de soep. Voeg het gerulde kipgehakt toe en warm even 2 minuutjes goed door.
Eet smakelijk!
Trefwoord Courgette, Courgettesoep, Gekruid kipgehakt, Kipgehakt, Marokaans, Ras el hanout, soep