Wauw, wat is het leven toch heerlijk als je met simpele ingrediënten iets totaal nieuws en verrukkelijks kunt creëren, vind je niet? Vandaag duiken we in een culinaire trend die je smaakpapillen gegarandeerd zal verrassen, de hartige croissant. Maar niet zomaar een croissant hoor, nee, we gaan het hebben over de meest inventieve variant, de tortilla wrap croissants met kipgehakt. Dit is de perfecte combinatie van gemak, smaak en een beetje speelsheid in de keuken.
Ken je dat? Je hebt nog een pak wraps liggen en de inspiratie is ver te zoeken. Wat doe je dan? Vroeger maakte je misschien een simpele wrap of taco, lekker, maar niet écht spannend. Maar tijden veranderen, en met dat, de creativiteit in de keuken! Wraps zijn zo ongelooflijk veelzijdig. Ze zijn de onbezongen helden van snelle maaltijden, de ideale basis voor alles van lunch tot avondeten, en nu zelfs het geheime ingrediënt voor jouw nieuwe favoriete maaltijd. Wie had gedacht dat die platte schijven zo transformeerbaar zouden zijn? Een absolute gamechanger, als je het mij vraagt 😉
En dan de ene na de andere croissant-trend. Overal zie je ze opduiken, van bakkerijen tot foodblogs. Maar vaak is het veel werk, met lagen deeg vouwen en boter smeren. Niet iedereen heeft daar zin in, laat staan de tijd voor, toch? Maar stel je eens voor dat je die heerlijke, hartige croissant ook anders kan maken, met de vulling waar je zin in hebt, zonder uren in de keuken te staan? Dat is precies wat we hier doen. Een slimme shortcut, zeg maar. Want soms wil je gewoon snel iets lekkers op tafel toveren, zonder in te moeten leveren aan smaak. En dit is het antwoord, echt!





De Tortilla Wrap Croissants met kipgehakt zijn een absolute topper. Je neemt je vertrouwde tortilla, vult ‘m met gekruid kipgehakt, gewoon easypeasy met een pakje uit de supermarkt, rolt hem op en bakt hem goudbruin. Klinkt simpel? Dat is het ook! En het resultaat? Een knapperige buitenkant, een smeuïge en smaakvolle vulling, warm en heerlijk. Een ware smaakexplosie in je mond, en dat met minimale inspanning.
Het mooie is, dit recept is ontzettend vergevingsgezind. Geen kipgehakt in huis? Gebruik rundergehakt, of maak een vegetarische variant met bijvoorbeeld zwarte bonen en maïs. Of wat dacht je van een restje pulled pork? De mogelijkheden zijn eindeloos! Durf te experimenteren, dat is juist zo leuk aan koken. Voeg wat geraspte kaas toe voor een extra cheesy touch, of serveer ze met een frisse yoghurtsaus of pittige salsa. Dit recept is echt zo makkelijk aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur.
Dus, ben je klaar om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen met deze te gekke tortilla wrap croissants met kipgehakt? Geloof me, je familie en vrienden zullen versteld staan en vragen om meer. Deed mijn man ook 🙂 Het is snel, het is makkelijk, en het is bovenal ongelooflijk lekker. En maak je niet te druk om de restjes wraps, daar maak je genoeg ander lekkers mee! Binnenkort daar meer over.
Waar wacht je nog op? Duik de keuken in en verras jezelf en je dierbaren met deze fantastische creatie. Laat je me weten wat je ervan vond in de reacties? En ik ben natuurlijk super benieuwd naar jouw variant!
Enjoy!

Wrap croissants met kipgehakt
Ingrediënten
- 8 medium volkoren wraps
- 300 gr gekruid kipgehakt
- 150 gr geraspte kaas (30+ jong belegen)
- 8 el tomaten frito
- 25 gr gesmolten boter
Instructies
- Snij de wraps in een pizza punt.

- Leg de zijkanten weg voor een ander recept of snoep zo op.
- Verdeel het gehakt in 8 stukken.

- Leg op elke punt een stuk gehakt en spreidt over de punt uit.

- Smeer op elke punt een eetlepel tomaten frito.

- Verdeel nu de kaas over de puntjes.

- Rol op tot croissantjes en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Smeer de croissantjes in met de gesmolten boter.

- Bak in een voorverwarmde oven in 20 minuutjes mooi goud bruin. 180℃ onder bovenwarmte.










