Het is hier even iets stiller, dit doordat de zomer vakantie is begonnen voor de kids, de laaste dagjes werken zijn aangebroken en we komend weekend vertrekken naar Frankrijk. En eerlijk gezegd, ik had even niet zoveel puf. Er liggen meer dan genoeg recepten klaar, maar het uitwerken en een blogje er bij schrijven kost toch altijd weer iets meer tijd dan ik denk. Nu kan je tegenwoordig makkelijk AI in zetten, maar ik ben nog een klein beetje terughoudend, aka ouderwets 😉
Maar goed, de kindjes hebben dus vakantie en oh wat waren ze daar aan toe. Ze hebben nog steeds even tijd nodig om alles te laten bezinken. Oftewel, ze zijn echt engeltjes op het moment, voel je de sarcasme? Hoort er bij laat ik me dan maar vertellen. Dat het dan in eens met bakken uit de lucht komt helpt niet echt mee, maar is wel lekker voor de tuin en het stof. Ik gooi er nog maar weer wat clichés tegen aan 🙂
Komend weekend staat dus het vertrek naar Frankrijk op het programma en daar kijken we toch al wel even naar uit. Met 30 graden in het vooruitzicht, tentje aan het water, ik ben er klaar voor! Dat we dan eerst nog even dik 10 uur moeten rijden, ach kleinigheidje.



Vorig jaar maakte we een grote reis en dit jaar staat weer lekker gewoontjes kamperen op het programma en we love it! Op de camping maken we altijd gebruik van onze Cobb, een kleine tafel barbecue waar je werkelijk alles op kan. Van normaal barbecueën tot brood bakken, van pannenkoeken bakken tot  wokken. En elk jaar is het weer uitdaging om er iets speciaals op te maken. Een aantal jaar terug bakte ik er zelfs een chocolade taart op! 
Dus ondanks dat het komende weken wellicht iets rustiger is hier dan normaal, zal ik proberen toch wat recepten online te zetten. Mogelijk dat die wel iets meer in het teken staan van de camping. Maar die kan je dan natuurlijk thuis ook prima maken! 
Net als deze snelle naanbroodjes bijvoorbeeld. Prima voor thuis, maar kan dus ook heel goed op de camping en op je barbecue. Je gooit alle ingrediënten in een kom, mixt even goed door tot je een egaal deeg hebt. Even rusten, ballen maken, platdrukken en mooi goud bruin bakken. Easypeasy, no stress! Want het is en blijft vakantie en daar kunnen we geen gedoe bij gebruiken. Maar ook makkelijk na een drukke werkdag wanneer je toch iets extra’s op tafel wil zetten. Ze kunnen zelfs bij een leuk fancy dinertje, want niemand hoeft te weten dat deze simpele naan broodjes een fluitje van een cent zijn.
En het klopt, ik ben zeker niet de eerste die dit recept plaatst want de snelle naan broodjes, de snelle flatbreads, ze zijn overal te vinden. Maar ook hier mochten ze niet ontbreken. Maak ze, beleg ze, doop ze in de soep, maar bovenal, geniet van ze!
De snelle naan broodjes, waar je ze ook maakt, ze zijn makkelijk te maken, snel klaar en erg lekker!

Snelle naan broodjes
Equipment
- Koekenpan
 
Ingrediënten
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
 - 400 gr magere kwark
 - snuf zout
 - ½ tl knoflookpoeder
 
Instructies
- Meng alle ingrediënten tot een egaal deeg en laat even een kwartiertje rusten.

 - Verdeel het deeg nu in 8 gelijke stukken.

 - Maak mooie balletjes en rol ze uit met een deegroller tot een ovale lap.

 - Bak ze daarna in een koeken pan, 3 minuten per kant. Gebruikt geen olie in de pan!

 
Notities
- Houd je van veel kruiden, voeg deze dan gerust toe. Hier heb ik ze wat gewoontjes gehouden, dat vinden de kindjes het lekkerst.
 
								







