Het is weer Healthy Monday met deze Healthy Oat Peanut Butter Cookies. Heerlijk met stukjes pure chocolade. Een basis van havermout, simpel maar heerlijk. Het geeft je koekje zoveel meer.
Van dit soort cookies blijf ik dus eten he. Maar goed dat deze verantwoord zijn. Alhoewel je ook dit natuurlijk met mate moet eten 😉 Het fijne van deze Healthy Oat Cookies is dat je geen mixer nodig hebt, er geen bloem in zit en geen (toegevoegd) suiker. Kan niet lekker zijn hoor ik je denken, nou laat me je het tegendeel bewijzen en maak deze!

Healthy Oat Peanut Butter Cookies
Geen bloem, geen suiker havermout pindakaas Cookies!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang Cookies
Keuken Amerikaans
Porties 12
calorieën 212 kcal
Ingrediënten
- 90 gr havermout
- ¼ tl speculaas kruiden
- ½ tl zout
- snuf baking soda
- 1½ tl bakpoeder
- 120 gr pindakaas pecannoten
- 170 gr agave siroop
- 1 ei
- 1 tl vanille aroma
- 80 gr pure chocolade (72%)
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Behalve de chocolade.
- Meng de natte ingrediënten door elkaar tot een egaal mengsel.
- Voeg de natte en de droge ingrediënten nu samen.
- Hak de chocolade grof en voeg toe aan het koekjes deeg.
- Maak bollen van plusminus 50 gram en zet in de koelkast.
- Na een uurtje kan je de koekjes afbakken. Doe dit door ze op een, met pakpapier bekleedde, bakplaat te leggen. Doe dit met wat afstand en druk ze voorzichtig plat.
- Zet in een voorverwarmde oven voor 12 minuutjes op 175℃ onder bovenwater. De koekjes zijn klaar als ze goud bruin zijn.
Notities
- Heb je geen pindakaas met pecannoten? Gebruik dan een pindakaas naar keuze of een gewone pindakaas met een handje pecannoten.
- Ik gebruikte de pindakaas van Prozis.
Laat weten wat je van het recept vind:






Trefwoord Chocolate, Cookies, Healthy, Oats, Peanut Butter