Meng het water met de gist en laat afgedekt zo'n 5 minuten staan. 
Meng de speltmeel met de zout, agave siroop en de zadenmix. 
Voeg het gistwater toe en meng met de mixer met deeghaken. 
Zodra het goed gemengd is kan de mixer een standje harder, meng tot je een mooi soepel deeg hebt. 
Laat in een, ingevette, kom voor ongeveer een uur rijzen. Dek af met folie en zet op een tochtvrije warme plek. 
Na een uur kan je er 1 of 2 broden van vormen. Ik maakte 2 broden van ieder ongeveer 525 gram. Bol ze goed op en leg met de naad naar boven in een rijsmandje. Dek wederom af met folie en laat weer een uur rijzen. 
Verwarm de oven goed voor op 240℃, onderboven warmte. Doe dit met de ovenvaste pan er in (met deksel)!
Kiep het brood voorzichtig op een stuk bakpapier en snij het brood in zoals je dat zelf leuk vind. Een kruis of halve maan of andere leuke snede. 
Leg het brood, voorzichtig, in de pan, breng de temperatuur terug naar 220℃. Bak voor ongeveer 40 minuten, haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Het brood is gaar wanneer deze hol klinkt wanneer je op de onderkant klopt. Je kan het brood ook bakken zonder pan, houdt goed in de gaten of het afbakken dan niet te hard gaat!