De kids liggen op bed en terwijl ik hier weer een leuk verhaaltje probeer te verzinnen voor bij deze fudge kijken we naar Harry Potter. Ik ben, zoals de meeste wel weten, mega fan. Ik las de boeken in het engels, die kwamen namelijk eerder uit. En de films gingen om middernacht in première en ik zat vooraan! Of naja achteraan, want daar heb je het beste zicht. Ik heb de films inmiddels al zo’n 100x gezien en het verveelt me nooit. Nu kreeg ik manlief zo gek om weer eens samen de hele reeks te kijken en we zitten inmiddels in deel 6. Hij denkt ook, happy wife, happy life 😉
Oh en toen ik in de supermarkt was vandaag lag in het 50% korting schap de Croky Patatas Fritas Pickles flavour. Klinkt mega smerig, maar iets trok me aan. Dus die zak heb ik net even opengetrokken, want bij een film horen chippies. En ik kan je vertellen, super lekker! Zelfs manlief kon zich niet inhouden. Dus tip van flip, koop een zak!
Maar goed, bovenstaand staat natuurlijk helemaal los van deze fudge. Al hoewel, als je een film avondje organiseert dan is deze fudge uitermate geschikt als snack. Dus dat is misschien dan toch het bruggetje! Maar niet alleen voor een film avondje is deze fudge erg lekker, ook voor bij de zwoele zomeravonden buiten bij een glas wijn of frisje. Misstaat overigens ook niet op een borrelplank en ook leuk om cadeau te doen.





Zo, een aardig verkoop praatje of niet 😉 Nee gekkigheid, oprecht een lekkere fris zoete fudge. Een beetje tropisch met een fleugje kokos. De basis is net als andere fudge chocolade en gecondenseerde melk. Er gaat best een flinke hoeveelheid chocolade in, maar je haalt er ook flink wat stukjes uit. Ik maak ze niet te groot want ze zijn best een beetje machtig. Maar voor de lekkerbekken onder ons, maak ze vooral een slag groter 🙂
De chocolade moet gesmolten worden, dat gaat het makkelijkste als de stukken niet al te groot zijn. Ik heb daar een handige manier voor, een beetje agressief wellicht, maar je hoeft niet alles in stukjes te snijden scheelt een hoop werk. Wat die agressieve manier dan is? Gewoon een reep chocolade pakken, in dichte verpakking, en ram/sla deze tegen je aanrechtblad. De reep breekt zo gemakkelijk in kleine stukjes. Op de foto hierboven zie je hoe dat er uit ziet. Kan maar zo zijn dat je denkt, goh dat doe ik al jaren! Vooral mee doorgaan, ik vind het ideaal. Maar voor de mensen die dit nog niet doen, begin er mee, scheelt echt!
Komende dagen stijgende de temperaturen weer, dus wil je ook genieten van deze zomerse fudge? Deze tropische citroen kokos fudge? Maak hem dan vandaag of morgen nog en geniet zodra de temperaturen weer zomers warm zijn van een heerlijk blokje. Ook lekker samen met een glas verfrissende citroen limo.
Geniet van dit zomerse recept, citroen kokos fudge!

Citroen kokos fudge
Ingrediënten
- 400 gr witte chocolade
 - 1 blikje gecondenseerde melk
 - 1 citroen
 - geraspte kokos
 
Instructies
- Breek de chocolade, ik mep altijd gewoon een reep tegen het aanrecht.

 - Rasp de citroen.

 - Pers de citroen uit.

 - Smelt de chocolade samen met het de citroen rasp, sap en de gecondenseerde melk. Roer goed door tot alle chocolade gesmolten is.

 - Bekleed een bakvorm met bakpapier (zo krijg de fudge er straks gemakkelijk uit) en doe het chocolade mengel in de bakvorm.
 - Verdeel naar wens geraspte kokos er overheen.

 - Zet nu voor 8 uur of een hele nacht in de koelkast en laat goed uitharden. Snij daarna in de gewenste aantal stukjes/stukken.
 
								








