Chia pudding met SunGold™ Kiwi

Chia pudding, klinkt al raar he. Ik had het nog nooit op en eerlijk is eerlijk het leek me ook helemaal niet lekker. Maar iets in me maakte me wel nieuwsgierig. Al enige tijd heb ik een zakje chia zaad in de kast liggen en toen ik de vraag kreeg om samen te werken met Zespri™ om hun heerlijke kiwi’s te promoten en zo de zomer in te luiden, wist ik direct wat te maken.

Chia pudding met Zespri™ SunGold™ kiwi’s. Chiapudding komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. De chiazaadjes, de basis van chia pudding, werden al door oude culturen in Mexico en Guatemala gebruikt. Even wat weetjes, die ik overigens niet zelf wist hoor 😉 Lang leven Google AI overzicht! Maar toch leuk om zo een beetje voorgeschiedenis te weten.

Voor mensen die geen groot fruit eters of kenners zijn, een kiwi is een ovale vrucht met een bruine, harige schil en groen vruchtvlees met kleine zwarte pitjes. Het is een bron van vitamine C, kalium en vezels. Naast de groene kiwi is er ook een gele variant, die zoeter is en een gladde schil heeft. En daar ben ik mee aan de slag gegaan, tikkeltje duur vind ik ze wel, 10 euro voor 9 stuks. Maar als je ze proeft heb je het er zeker voor over.

Nog een paar dagen en het is officieel zomer, de langste dag is dan alweer aangebroken. En dat terwijl het al een paar dagen als zomer aanvoelt, tropisch misschien zelfs. Deze dagen eet ik altijd nog meer fruit dan anders. Heerlijke nectarines, druiven en ook de mango’s zijn niet aan te slepen. Om maar niet over aardbeien te beginnen. En dan is natuurlijk ook het seizoen van de kiwi aan gebroken. De SunGold™ kiwi’s mega sappig en echt heerlijk om zo van te snoepen. Maar ook zeker om in lekkere receptjes te verwerken. Zo maakte ik een heerlijke sorbet ijs van de gouden rakkers, maar dat recept volgt later.

Nu eerst aandacht voor dit heerlijke ontbijt. Want na het leed wat de avondvierdaagse heet en dat in combinatie met, toch wel, erg hoge temperaturen, is een goed en gezond ontbijt wel iets wat ik kon gebruiken. Heerlijk fris, met de volle smaak van de kiwi’s. Een beetje tropisch gemaakt met wat kokosrasp en wat blauwe bessen.

Makkelijk te maken, het is zo in elkaar geflanst even de koelkast in en aanvallen maar. De avond er voor maken is ideaal en ook lekker om mee te nemen mocht je geen tijd hebben om te ontbijten thuis. Zespri™ het kiwi fruitmerk, bekend om de hoogwaardige Zespri Green en SunGold™ kiwi’s, zet zich in voor gezondheid en vitaliteit. Met dit ontbijt begin je je dag goed en gezond. En met deze warme dagen, die voorlopig nog even lijken aan te houden, is deze koude start perfect!

Geniet!

Chia pudding Gold kiwi Baksels by Mandy

Chia pudding met SunGold™ Kiwi

Een heerlijk gezond ontbijt vol vitamine C.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 2
calorieën 284 kcal

Equipment

  • 2 glazen of kommetjes

Ingrediënten
  

  • 3 Zespri™ SunGold™ kiwi's
  • 60 gr chia zaad
  • 230 ml amandelmelk
  • 1 el agave siroop
  • ½ tl vanille

Optioneel

  • kokosrasp
  • blauwe bessen

Instructies
 

  • Meng de chia zaad met de amandelmelk, agave siroop en vanille.
  • Verdeel het mengsel nu over 2 glazen of kommetjes en zet voor 2 uur in de koelkast, of een nachtje. Roer na een half uur even goed door.
    Chia pudding met kiwi Baksels by Mandy
  • Schil de kiwi's, pureer er 2 en snij de laatste in kleine stukjes.
    Chia pudding met kiwi Baksels by Mandy
  • Haal de chia pudding uit de koelkast en verdeel de kiwi puree over de 2 glaasjes of kommetjes.
  • Decoreer met de stukjes kiwi en eventueel met wat kokos rasp en blauwe bessen.

Notities

  • De Zespri™ SunGold™ kiwi’s zijn een zeer goede keuze voor dit recept. 
Trefwoord Chia pudding, Chia zaad, Gezond, Healthy, Kiwi’s, Ontbijt, Sungold, Vitamine C, Zespri

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept