Bladerdeeg appel roosjes

Bladerdeeg appel roosjes, simpel, prachtig én heerlijk!
Het is kerst, of gewoon een gezellige middag met vrienden en familie. De koffie staat klaar, of het diner nadert zijn einde. En daar sta je dan met een schaal vol mooie, gouden bladerdeeg appel roosjes. Je gasten kijken vol bewondering, Wauw heb jij die gemaakt? En je kan alleen maar glimlachen en zegt, Zeker! Een culinaire hoogstandje 😉

Dat is precies het magische aan deze bladerdeeg appel roosjes. Ze zien eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar de werkelijkheid is een stuk vriendelijker voor je tijd en energie. En eerlijk is eerlijk, wie houdt er niet van een dessert, of gebakje, dat net zo indrukwekkend is om te zien als om te proeven?

De basis is zo verrassend simpel, knapperig bladerdeeg en dunne plakjes frisse appel. Dat is het al, bijna dan.. Geen ingewikkelde technieken, geen lastige ingrediëntenlijsten die de supermarkt niet kent. Het geheim zit hem in de manier waarop je de appelplakjes rangschikt voordat ze de oven ingaan. Een klein beetje creativiteit, en hopla, je hebt een eetbaar kunstwerk!

Het mooiste is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Een snufje nootmuskaat, een beetje abrikozenjam voor extra glans, of zelfs een bolletje vanille-ijs ernaast voor de ultieme verwennerij. Of je nu een beginnende bakker bent of al jaren de ster van de keuken, dit recept is perfect om mee aan de slag te gaan. En geloof me, het resultaat is altijd een feestje, zowel voor het oog als voor de smaakpapillen.

De naam zegt het al, bladerdeeg appel roosjes zijn echte plaatjes om te serveren. Die prachtige roosvorm, het goudbruin gebakken bladerdeeg, de zacht geworden appel en een heerlijke geur die vrijkomt tijdens het bakken. Het is een beetje een droom die uitkomt. Of je ze nu presenteert op een chic bordje tijdens het kerstdiner, of gewoon op een schaal bij de koffie in de middag, succes is gegarandeerd. Ze zorgen voor die ‘wauw’-factor waar je naar op zoek bent, zonder dat je daarvoor je hele dag hoeft op te offeren

Dus, ben je klaar om indruk te maken met minimale inspanning? Klaar om een dessert op tafel te zetten dat eruitziet alsof het zo van een patisserie komt? Dan zijn bladerdeeg appel roosjes jouw nieuwe favoriet! Duik de keuken in, pak dat bladerdeeg en die appels, en creëer je eigen prachtige roosjes. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt! En laat je me weten wat je ervan vond? Deel je creaties met #bakselsbymandy!

Enjoy!

Bladerdeeg appel roosjes Baksels by Mandy

Bladerdeeg appel roosjes

Appel bladerdeeg hapjes in roos vorm.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 6
calorieën 214 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 appel
  • abrikozen jam
  • 1 ei

Instructies
 

  • Rol de bladerdeeg uit en snij in 6 repen, over de lange zijde.
    Bladerdeeg appel roosjes Baksels by Mandy
  • Smeer ze in met een dun laagje abrikozen jam.
  • Was de appel, snij in vieren en verwijder het klokhuis. Snij daarna dunne plakjes (zo dun als mogelijk).
  • Leg de appel schijfjes naast elkaar op een reep bladerdeeg, plaats ze op het midden van de reep zodat ze iets boven het bladerdeeg uitsteken.
    Bladerdeeg appel roosjes Baksels by Mandy
  • Vouw de onderkant van de reep terug over de appel schijfjes. Rol de reep vervolgens op, zo ontstaat er een roosje.
  • Zet de roosjes in een ingevette muffin vorm.
  • Kluts een ei en bestrijk de roosjes met het ei.
  • Zet vervolgens in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) op 200℃. Na ongeveer 25 minuten zijn de roosjes klaar.
    Bladerdeeg appel roosjes Baksels by Mandy
Trefwoord Appel, Bladerdeeg, Bladerdeeg hapje, Roos

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept