Upside down tomaten courgette taart

De kindjes zijn weer naar school en we proberen weer in een ritme te komen. Zelf vind ik dat nog lastig, het zal de leeftijd wel zijn 😉 40 dit jaar… Wat zei je? Niets hoor, vergeet maar gauw! Al heb ik daar geen moeite mee hoor, voelt niet anders als 35.. of naja, vermoeidheid en stramheid lijkt toch wat toe te nemen. Of zou dat de tijd van het jaar zijn? Die vervelende januari maand? Ben benieuwd hoe de 40 plussers en de bijna 40 plussers dit ervaren. Maar goed, weer in het ritme dus.

Januari staat vaak in het teken van de gezonde draad weer oppakken, of voortzetten, of proberen uit te vinden. Dat maakt het makkelijker als je ook gewoon lekker kan eten. Alleen je blaadje sla, volledig koolhydraatarm of welk dieet dan ook is moeilijk vol te houden, vind ik tenminste. Ik denk, wanneer je lekker kan eten, voldoende groenten binnen krijgt en niet te veel snoept, oftewel alles met mate, je de beste versie van je zelf bereikt.

Ik probeer hier zelf altijd rekening mee te houden, ook ik vind dat lastig. Eten is een grote liefde van me. Maar ik weet, ik moet opletten. Men denkt dat het me gemakkelijk af gaat, maar ik moet hard werken en echt opletten om een fatsoenlijk figuur/gewicht te behouden. Sport is daardoor belangrijk, gelukkig vind ik dat ook leuk dus maakt het al makkelijker. De andere kant is dus dat ik soms qua eten dingen misschien beter kan laten staan, dat vind ik moeilijk. Dus probeer ik lekker eten in een gezond jasje te steken. Of dusdanig te maken dat ik er veel groenten in verwerk, magere producten gebruik of lager in calorieën probeer te gaan zitten.

Met tomaten en courgette kan je echt alle kanten op. Je kan er soep mee maken, zoals bijv. deze tomatensoep of courgettesoep. Maar je kan ook heerlijke galette of quiche maken.
In dit recept combineerde ik de twee groenten in een upside down taartje. Super makkelijk te maken. Lekker met een salade erbij, of als bijgerecht bij de barbeque. Ik had ontzettend veel tomaten uit eigen tuin gehad en wat is er dan leuker om er lekkere dingen mee te maken? En de kleurtjes zijn ook wel gezellig!

Een perfect recept om je goede voornemens deze januari nog wat langer vast te houden en toch te genieten van een heerlijke maaltijd. Upside down tomaten courgette taart, vegetarisch en makkelijk vegan te maken. Ik gebruikte het bladerdeeg van Tante Fanny, maar je kan natuurlijk ook gewoon huismerk gebruiken.

Geniet van dit heerlijke upside down groenten taartje!

Upside down tomaten courgette bladerdeeg taart

Upside down tomaten courgette taart

Een heerlijke groente taart, ondersteboven met een bladerdeeg.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4
calorieën 326 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 6 tomaten
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • agave siroop
  • balsamico crème
  • 1 ei

Instructies
 

  • Snij de tomaten en courgette in plakjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier over wat olijfolie, agave siroop en balsamico crème.
    Upside down tomaten courgette bladerdeeg taart
  • Leg hier overheen de tomaten en courgette plakjes, dakpansgewijs, om en om.
    Upside down tomaten courgette bladerdeeg taart
  • Leg hier over heen het bladerdeeg, druk de kanten stevig aan.
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
    Upside down tomaten courgette bladerdeeg taart
  • Smeer in met een geklutst ei.
  • Bak in de oven mooi goud bruin. Ongeveer 20-25 minuten op 200℃ (voorverwarmd, onderboven warmte).
    Upside down tomaten courgette bladerdeeg taart
  • Laat iets afkoelen, keer om en eet smakelijk!

Notities

  • Bladerdeeg van Tante Fanny.
  • Het recept vegan maken? Gebruik dan ipv het ei, water of bijv. amandelmelk om het bladerdeeg mee te bestrijken. 
Trefwoord Bladerdeeg, Courgette, Pastry, Pie, Tomaten, Upside down

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept