De zomervakantie is begonnen, maar jemig wat een water kan er vallen. Ik haalde de kids uit school van hun laatste dagje voor de vakantie en het kwam met bakken uit de hemel. Ik had er al rekening mee gehouden, dus zonder fiets naar school. Zo kon ik ze lopend halen met een pluutje. Als nog met zeik natte broekspijpen thuis, maar goed. De vakantie is van start dus we maken ons niet druk.
Als het goed is komen er nu een paar mooie dagen aan, met paar bedoel ik welgeteld twee. Maar een gegeven paard moet je niet in de bek kijken. Dus genieten zolang het kan. We gaan zelf op vakantie dus het weer zou ons weinig uit moeten maken, maar we gunnen de rest van thuisblijvend Nederland natuurijk wel een beetje weer, al is het maar droog.
Maar goed, in ieder geval de komende dagen dus mooi weer! Bij mooi zonnig weer met temperaturen vanaf 25 graden, waan ik me soms even in de tropen. En bij de tropen denk ik aan kokos. Eerlijk is eerlijk, ik ben geen groot kokos fan. Maar zo nu en dan moet je je grenzen verleggen. En wat kun je lekkere dingen maken met kokos. Waaronder deze kokosmarkonen. Super makkelijk te maken. Die van mij vertonen wat scheuren, maar daar heb ik weinig problemen mee, doet niet af aan de smaak. Soms is een rommelig koekje ook goed.
Dus ga snel de keuken in, dan heb je deze lekkernij zo klaar en kan je buiten in de zon genieten!
Kokosmakronen
Equipment
- Spuitzak
Ingrediënten
- 3 grote eiwitten
- 250 gr fijne kristalsuiker
- 150 gr geraspte kokos
- 1 tl vanille
Instructies
- Klop de eiwitten stijf, wanneer je zachte pieken bereikt doe je beetje bij beetje de suiker en vanille erbij. Blijf goed doorkloppen tot je de stijve pieken bereikt.
- Spatel de kokos er door.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit hoopjes op een met bakpapier bekleedde pakplaat. Geen spuitzak? Schep hoopjes met 2 lepels.
- Bak de makronen mooi licht bruin, in een voorverwarmde oven op 175℃ voor ongeveer 25 minuten (onderboven warmte).
- Laat volledig afkoelen.
Eén reactie
Lekker! Fijn ook dat zelfs ik dit kan het hoeft niet netjes.