Op mijn insta ben ik sinds kort begonnen om op maandag een Healthy post te plaatsen. Dit kan een tussendoortje, snack, broodje of gezonde maaltijd zijn. Mijn moeder was weer eens op de gezonde toer en vroeg of ik niet wat bounties kon maken. Ik weet nog dat mijn vader vroeger geregeld naar de supermarkt of het benzine station ging om bounties voor haar te halen. Ik weet dus hoe gek ze er op is. Altijd leuk om dan te kijken of je een dergelijke lekkernij ‘gezond’ kan maken. Ik heb met dit soort dingen vaak dat ze bij voorbaat al uit elkaar vallen, of afbrokkelen voor ze in de chocolade gaan. Maar met deze ingrediënten ging het zowaar goed! Een blijvertje en moest dus gedeeld worden met jullie. Want ondanks de winter (lijkt soms meer herfst) die nog door het land giert, waan je je met deze snack in de tropen. Wie wil dat nu niet? Ga jij ze maken?
Healthy Bounty
Ingrediënten
- 150 gr geraspte kokos
- 85 gr kokosolie
- 20 gr agave siroop
- 100 gr pure chocolade 78%
- 10 gr kokosolie
Instructies
- Smelt de kokosolie in de magnetron.
- Meng de geraspte kokos met de gesmolten kokoslie en de agave siroop.
- Doe het natte mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm.
- Zet het in de koelkast voor tenminste 2 uur, zo kan het goed opstijven.
- Smelt de chocolade, au bain marie, samen met de kokosolie.
- Snij het blok kokos in 12 gelijke stukken.
- Haal de blokjes 1 voor 1 door de chocolade en laat uitharden.
- Doe de overgebleven chocolade in een spuitzak en drizzle mooie streepjes over de bounty's heen.
Notities
- Heb je geen goed passende bakvorm? Gebruik dan een bakje van de Chinees. Dit is precies de goede maat en werkt perfect!
- Geen spuitzak? Pak gewoon een boterhamzakje, werkt net zo goed.
- Au bain marie houdt in dat je een kom boven kokend water zet om iets te verwarmen/laten smelten.
Laat weten wat je van het recept vind: (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)