De herfstvakantie zit er weer op en wat hebben we een fijne tijd gehad. Weliswaar geen vakantie vakantie, maar wel heerlijke dagjes weg.
Zo gingen we naar Huis Verwolde, waar we een knapzak route liepen. We kwamen onderweg oom Frits tegen (een oude boom) en hebben met een touwtje de hoogte van een boom opgemeten. Verder mochten we het prachtige huis van Familie van der Borch bewonderen, met o.a. een prachtig oude bibliotheek.
We brachten een bezoek aan het Universiteitsmuseum Utrecht. Waar we hebben geleerd hoe je onderzoek doet. En het blijkt dat je overal onderzoek naar kan doen. We kregen bijvoorbeeld alles te horen over het onderzoek naar Kippengedrag, het woord zegt het al, het gedrag van kippen. Dan denk ja boeiend, maar het is om het welzijn van kippen, in dit geval, te verbeteren. Voor de kinderen een leuk uitje.
Het Archeon stond ook op het programma en wat ongelooflijk leuk is dat! Een reis door de prehistorie, de middeleeuwen en het Romeinse Rijk. Lekker rennen en springen, volop ravotten! Een heerlijke speeltuin en een leuke show over ridders te paard. Tipje van deze moeder, ga op een dag met zon en breng schone/droge kleding mee.
Als laatste uitje stond het Muiderslot op de planning. Een gezellig uitje met vrienden, 5 kids in totaal, 4 jongens en onze dame. Een kasteel met ridder route en een toren route. Verkleden met echte schilden en helmen en een kasteel bouwen met blokken. Rennen door de tuinen en glijden van de glijbaan in de speeltuin. Leuk wanneer je met kinderen bent en geen dag vullend programma zoekt.
Dan hebben we alleen nog een lekkere brunch staan, want mijn vader is jarig! Dat vieren we met lekker eten. Normaal gaan we naar een All-You-Can-Eat restaurant, maar dit jaar doen we het anders. Vaders mag helaas voorlopig nog geen vastvoedsel hebben, dus leek een brunch meer geschikt. Het moet nog blijken of dat zo is, maar we gaan het zien.
Soep staat altijd wel op het menu bij een brunch en bij ons sowieso al veel op het programma, maar als je geen vastvoedsel mag hebben dan is het bijna dagelijkse kost. Een beetje variatie is dan wel gewenst. De bloemkoolsoep was een groot succes en nu de courgette soep. Ook erg lekker en ook makkelijk na een dagje uit. Lekker met een bakkie en wat broodjes op de bank.
Het begint al steeds kouder te worden, dus ga lekker aan de slag met dit lekkere soepje. En eet hem met zalm, spekjes of gewoon zo. Net wat jij lekker vind! Heel gezond en ook kan ook goed als lunch.
Courgette soep
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 1400 gr courgette
- 3 tenen knoflook
- 2 uien
- Italiaanse kruiden
- 1 l groenten bouillon
- 2 el olijfolie
Optioneel
- gerookte zalm
- kruidenroomkaas
Instructies
- Snij de courgette in blokjes.
- Snipper de ui en snij de knoflook grof.
- Verhit de olijfolie in de soeppan en bak de ui glazig. Voeg daarna de knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg nu de courgette toe en schep goed om. Doe nu ook de Italiaanse kruiden erbij, ik gebruikte zo'n 1½ theelepel.
- Na een ongeveer 5 minuten kan je de groenten bouillon erbij doen en deze aan de kook brengen.
- Laat met deksel op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes door koken.
- Pureer nu de soep en serveer met gerookte zalm en een lepeltje kruidenroomkaas.
Notities
- Geen fan van zalm? Serveer met spekjes.